avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldurii DEBRANSAT pe coloane si spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldurii DEBRANSAT pe coloane si spatii comune

Buna ziua,

Am centrala, izolatie la 6 coloane cu material izolant "burete polifoam"+rigips. Vecini care nu sunt debransati isi inchit caldura in timpul iernii( se incalzesc cu aragazul). Cat % ar trebui sa platesc pe caldura de la coloanele care trec prin apartament??

Astept raspuns. Va multumesc!:sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: cristiene , utilizator 21:53, 22 Februarie 2012
Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile
Comunitare de Utilităţi Publice informează:
Începând cu sezonul de încălzire 2011-2012, în imobilele de tip
condominiu în care sunt montate repartitoare de costuri pentru
încălzire, consumul comun se stabileşte în baza unor cote procentuale
determinate numai prin măsurători, funcţie de indicaţiile unui repartitor comun montat în spaţiile comune, nefiind admisă utilizarea în calculele de repartizare a cotelor de 30% şi 50% sau a altor cote alese în mod convenţional.
Pentru îndeplinirea acestei cerinţe, este obligatorie efectuarea de către asociaţia de proprietari/locatari a inventarului instalaţiilor de încălzire aflate în proprietate comună (diametre, lungimi şi izolaţii termice existente) şi predarea acestuia către prestator, precum şi asigurarea accesului în spaţiile comune în vederea montării repartitorului comun.
În cazul în care nu se reuşeşte montarea repartitorului comun, indiferent de motive, indicaţiile repartitoarelor montate în apartamente nu se iau în considerare, iar repartizarea consumurilor de energie termică în condominiile respective se va face de către asociaţie, proporţional cu suprafaţa utilă.


Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
ynocentta, utilizator
A venit cineva sa va inregistreze cate coloane aveti si daca sunt izolate sau nu ?.
Eu am urmatoarea problema,pe acelasi subiect
-sunt proprietarul unui apartament de 4 camere
-apartamentul este DEBRANSAT de la sistemul centralizat de incalzire.
-in bloc sunt 3 ap debransate , al meu si inca 2
-din calculul efectuat de Ista cu care asociatia are contract cota de plata pt incalzirea comuna si tevile ce tranziteaza apartamentul pt apartamentului meu de 4 camere este de 160 ron, apartamentele de 2 camere au de plata cate 30 ron
-sunt apartamente cu 2 camere care bransate la sistemul centralizat au de plata si ZERO lei
-am sesizat ANRSC, acesta a rapuns ca este corect calculul efectuat de ISta.
-administratorul sustine ca nu are treaba cu calculul pe care il face ISTA, si daca acesta asa rezulta inseamna ca este corect si nu este treaba asociatiei.

A REZOLVAT CINEVA ASTFEL DE PROBLEMA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune incalzire Elis Ismail Elis Ismail Buna ziua! Intr-un bloc cu 20 de apartamente, 14 au montate centrale termice. Cheluielile de incalzire pentru tevile verticale din apartamentele celor 14 ... (vezi toată discuția)
Plata caldura dupa debransare Sidoniaa Sidoniaa Buna seara, detin o garsoniera, m-am debransat de la [EDITAT - incalca pct. 2.11 din Regulament], iar acum platesc 50 Ron/luna pentru tevile care trec prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos ... Petre Corina Petre Corina Buna ziua, As avea si eu urmatoarele intrebari, va rog frumos sa ma ajutati: Cum se imparte factura la caldura intre apartamentele ramase bransate si cele ... (vezi toată discuția)