Am primit marfa de la un furnizor, dar fara factura. Dupa ce mi-a prezentat oferta, n-a vrut sa faca o proforma.
Acum am marfa, dar n-am factura si nici nu mi-o trimite - am impresia ca trage de timp.
E o situatie noua (si ciudata) pentru mine si nu prea stiu ce este de facut.
Marfa n-a venit prin curier (cum vin de obicei), ci printr-o firma de transport (din alt oras decat cel cel in care isi desfasoara activitatea furnizorul).
Cineva mi-a spus ca s-ar putea sa am surprize sa fiu taxat exagerat cu pretul trasportului...
Soferul camionului a spus ca el nu incaseaza bani si ca nu are o factura pentru mine.
Am nevoie de sfaturi. Multumesc anticipat.
Primirea de marfa fara documente legale este un aspect care lasa loc de mari interpretari, atat cu privire la dvs., cat si la furnizor. In cazul unui control inopinat cum justificati provenienta marfii, ce documente legale aratati prin care sa dovediti ca marfa a intrat legal in posesia dvs.? In baza la ce documente ii faceti intrarea in evidentele dvs.? Un alt aspect ar fi cel legat de pret (includ aici pret produs, transport) exista pericolul ca furnizorul sa va trimita o factura cu un pret pe care poate nu l-ati convenit. Cand perfectati o livrare de marfa este bine sa stabiliti aspectele cele mai importante: calitate, cantitate, pret, modalitatea de predare, transmiterea documentelor de provenienta.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.