avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Primit marfa fara factura si posibilitatea de a plati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Primit marfa fara factura si posibilitatea de a plati

Am primit marfa de la un furnizor, dar fara factura. Dupa ce mi-a prezentat oferta, n-a vrut sa faca o proforma.
Acum am marfa, dar n-am factura si nici nu mi-o trimite - am impresia ca trage de timp.
E o situatie noua (si ciudata) pentru mine si nu prea stiu ce este de facut.
Marfa n-a venit prin curier (cum vin de obicei), ci printr-o firma de transport (din alt oras decat cel cel in care isi desfasoara activitatea furnizorul).
Cineva mi-a spus ca s-ar putea sa am surprize sa fiu taxat exagerat cu pretul trasportului...
Soferul camionului a spus ca el nu incaseaza bani si ca nu are o factura pentru mine.
Am nevoie de sfaturi. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:38, 17 Februarie 2012
Primirea de marfa fara documente legale este un aspect care lasa loc de mari interpretari, atat cu privire la dvs., cat si la furnizor. In cazul unui control inopinat cum justificati provenienta marfii, ce documente legale aratati prin care sa dovediti ca marfa a intrat legal in posesia dvs.? In baza la ce documente ii faceti intrarea in evidentele dvs.? Un alt aspect ar fi cel legat de pret (includ aici pret produs, transport) exista pericolul ca furnizorul sa va trimita o factura cu un pret pe care poate nu l-ati convenit. Cand perfectati o livrare de marfa este bine sa stabiliti aspectele cele mai importante: calitate, cantitate, pret, modalitatea de predare, transmiterea documentelor de provenienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Facturare produse ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua ! As dori sa aflu daca exista vreo prevedere legala care obliga vanzatorul sa insereze in factura, in cazul vanzarii unor produse, fiecare produs in ... (vezi toată discuția)
Factura neconforma cu intelegerea dintre parti valexandra valexandra Buna ziua, Am urmatoarea situatie: am cumparat de la un client lemne de foc, ne-am intele la pret 110 ron cu TVA inclusiv. Ne-am dus am cantarit marfa, am ... (vezi toată discuția)