avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amenzi neplatite
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amenzi neplatite

Acum sapte ani am plecat definitiv din tara. La trei ani dupa plecare, am vandut firma al carui administrator unic eram, fratelui meu. In acest interval de trei ani, firma nu a avut activitate si nimeni nu s-a ocupat de depunerea bilanturilor contabile. Pe acest motiv am primit amenzi pe care nu le-am platit nici eu nici fratele meu.
Fratele meu imi cere acum sa-mi cumpar firma inapoi, pentru ca el si-a deschis acum doi ani una noua. In conditiile in care as cumpara inapoi firma, dar nu as plati acele amenzi, la ce ar trebui sa ma astept cand vin in tara?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:10, 17 Februarie 2012
la nimic. amenzile sunt ale firmei si fiscul le va executa silit din bunurile firmei. daca sunt :)
Se va declansa procedura de executare silita, la cuantumul amenzilor se va adauga si penalitatile de intarziere si dobanzile aferente.
Multumesc pentru informatii. Dar daca firma nu are bunuri, eu, in calitate de unic administrator (sau persoana fizica?) la ce sa ma astept?
La posibilitatea atragerii raspunderii in solidar conform art. 27 Cod procedura fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma LaurTib LaurTib Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Raspundere solitara la executare silita marin68 marin68 bună ziua , am un SRL (din 95 cu capital social 400 ron ) unic asociat și administrator,din decembrie 2009 nu am depus nici o declarație pentru firma ,și ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorului/asociatilor sorinviz1 sorinviz1 As dori sa intreb ce inseamna exact atragerea raspunderii administratorului/asociatilor. Numele meu apare intr-un \"anunt\" publicat pe site-ul ANAF, pentru o ... (vezi toată discuția)