avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Incepand cu data de 03 nov. 2010 am intrat in somaj conf.legii,dupa o cotizare de 12 luni.In luna iulie,pe 01.07.2011 mi-am sistat somajul printr-o cerere pentru ca am plecat in strainatate la sotul meu. M-am reintors in tara dupa ce trecusera 3 luni de drept si nu am mai solicit reluarea platii.Anul acesta , pe 14 februarie am sustinut un examen de licenta la o facultate pe care am terminat-o la cursuri de zi.As dori sa aflu daca am dreptul la somaj, avand in vedere ca am terminat urmat cursurile unei institutii de invatamant.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 18 Februarie 2012
In calitate de absolvent al unei facultati , beneficiati de indemnizaţia de şomaj dacã îndepliniti cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sunteti înregistrata la agenţia pentru ocuparea forţei de muncã în a cãreir razã teritorialã aveti domiciliul;
b) nu realizati venituri sau realizati, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) nu îndepliniti condiţiile de pensionare, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea facultatii? oopait oopait Buna ziua!Am 42 ani, sunt studenta la id anul 2 si la anul in ultimul an de facultate, as dori sa ma mut la zi.In momentul de fata nu am servici si am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventii de facultate adinutza_1990 adinutza_1990 buna ziua, anul acesta in iunie termin facultatea, dar, oare voi primi somaj? va multumesc anticipat!!! (vezi toată discuția)
Somaj absolvent facultate ContSters91831 ContSters91831 Fiul meu a absolvit facultatea luna aceasta, dar licenta a amanat-o pentru februarie 2010. In caz ca nu se poate angaja in termen de 60 zile are dreptul la ... (vezi toată discuția)