avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... abuz belgia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

abuz belgia

buna ziua.
in speranta ca subiectul nu a mai fost discutat, am sa prezint direct problema societatii pe care o reprezint.
societatea este belgiana in toata regula si functioneaza sub forma de parteneriat (fiind singura posibilitate ca un roman sa lucreze aici) si are ca obiect de activitate constructiile. Momentan sunt 32 de parteneri activi.
dupa cum stiti romanul munceste mai repede si mai bine ca orice natie, astfel incat ne-am format foarte repede clientela dar si concurenta (loiala si neloiala).
in urma cu cateva zile am fost supusi, pentru a doua oara unui control strict din partea autoritatilor (politia federala), si toata actiunea a decurs in felul urmator:
la ora noua dimineata 10 politisti in civil au patruns cu forta in birourile noastre, fara a prezenta nici un act de perchezitie ??????????
pe rand am fost perchezitionati corporal, identificati si arestati (14 persoane) pe motiv ca se ancheteaza firma ?????????
in acelasi timp au fost arestati toti ceilalti oameni de pe toate santierele noastre
dupa proverbul ca oamenii buni incap, 32 insi au asteptat toata ziua intr-o celula de 10 metri patrati (am poze, cu toate ca au confiscat cate telefoane mobile au gasit)
dupa audieri, 5 oameni au fost supusi repatrierii, pe motiv ca nu au actele in regula (pe actul de rezidenta a fiecarei persoane din cei 5 lipsea o simpla semnatura de la primarie). in mod normal trebuia acordat un termen de 24 de ore pt a face asta. precizez ca toate celelalte acte sunt in ordine. bineninteles cei cinci au fost arestati si tratati cum se cuvine (fara incaltaminte, fara apa, pe beton direct, fara comunicare etc )
pe actele de repatriere, motivul a fost ca cei 5 detin acte de identitate false
si ca sa fie si o cireasa pe tort, politia a subliniat ca cele 5 persoane se pot intoarce imediat sau cand doresc in belgia, fara nici o problema
nu stiu daca ati inteles ceva, si daca da sami explicati si mie

prima intrebare: din cunostintele dumneavoastra, politia belgiana poate fi asa de autoritara sa treaca peste legi
a doua : dupa procesele locale (stiu deja care va fi rezultatul si cine va avea castig de cauza) ma pot adresa CEDO?
a treia : ce ma sfatuiti si ce pot face?

multumesc anticipat. numai bine
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:57, 10 Noiembrie 2008
fara dubii, daca cele relatate de dvs. sunt complete, tot ce vi s-a intamplat acolo este un abuz. E bine sa gasiti un avocat ( poate chiar unul roman de acolo) care sa se ocupe indeaproape de tot si, desigur, in situatia in care solutia care o va pronunta instanta belgiana nu va fi favorabila dvs., va puteti adresa si la CEDO.
Eu stiu cazuri in care politia belgiana a impuscat romani care fugeau, dar n-au murit.Deci, au fost finuti cu voi.
Trebuie sa va judecati in Belgia.
La CEDO puteti castiga intrucat probatiunea nu este atat de restrictiva.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc pt rapiditate
avocatul societatii este belgian si a inceput deja demersurile necesare. toata chestia asta s-a intamplat acum doua zile

stiam ca politia este severa si de aceea nici unul nu a creat probleme inutile. cand ne-au arestat, politia a sustinut ca este un control de rutina si ca nici o persoana nu va fi privata de libertate, insa..................;

multumesc inca o data pe raspuns
Toate polititiile din Europa zic ca e O.K. si ca nu va fi nimeni arestat.
Si in Romania se mai intampla cazuri de agresiune dar mai usor, mai cu bunn simt daca vreti.
Exercitati-va drepturile, nu renuntati.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo si procedura arestarii FLORIN RADU FLORIN RADU am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns clar nici in carti, nici in practica CEDO, nici la cei cu care m-am consultat. daca sesizez CEDO in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac plagere la cedo, cum procedz?? andrey_=ascani andrey_=ascani Am fost arestat intr-un dosar in care eram acuzat de \"trafic de persoane\", am fost arestat pe 28mai 2009 , am stat in arest 174 de zile dupa dosarul a ... (vezi toată discuția)
Proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic ContSters193672 ContSters193672 O persoana a castigat in italia un proces de despagubiri in urma detentiei injuste de 336 zile domiciliar si 55 carcera. Au calculat italienii 50mii euro, ceea ... (vezi toată discuția)