avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plangere impotriva furnizorilor de credite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plangere impotriva furnizorilor de credite

Buna seara. Probabil cu totii stim cat de frumoasa este campania de marketing a firmelor furnizoare de credite, mai pe romaneste as spune de vanare de "prosti", caci in final se dovedeste faptul ca astfel suntem considerati noi, debitorii de catre aceste firme.

Prin urmare, doresc sa cer sprijinul pentur a putea lupta impotriva acestor impostori, actiune din care ar avea o multime de avantaje atat debitorul cat si avocatul care il reprezinta pe debitor si nu pe firma in cauza care produce prejudicii debitorului prin neinformarea acestuia la timp asupra sumelor corecte pe care le are de platit, taxe si comisioane ascunse, etc.

In cele ce urmeaza as dori sa gasesc un avocat care m-ar putea reprezenta in instanta pentur un proces civil impotriva firmei EFG Retail services, pentur pagube morale dar si fizice.

Lupta este apriga, firma mare, cu o caruta de avocati si bine platiti. Noi vom fi mai umili, insa avocatul care va castiga, (aceasta in cazul in care nu se va semna in detrimentul clientului un act, intre el/ea si firma reclamata - asa cum am tot experimentat pana in prezent, si de aici imi ridic o intrebare majora, pe care nu o voi face publica...) va avea mult de castigat, atat financiar cat si moral si profesional.

Foarte mult imi doresc sa vad si eu in Romania acei avocati care, odata ce le este prezentat cazul si il accepta, lupta pe cont propriu, cu resurse proprii si la sfarsit isi iau onoraruiul cu mult profesionalism si morala, spre cinstea lor, asa cum se intampla cu cei din Statele Unite si din Canada, desigur acestia au un alt sistem juridic dar morala si legea este aceeasi.

Ca sa nu mai lungesc vorba, firma de credite EFG Retail services, are un card bancar Prompt activ cu ajutorul caruia se poate lua o linie de credit, destul deimportanta. Pe acest sistem merg o multime de lanturi de magazine din Romania, aka MediaGalaxy si Altex, dar prin intermediul acestei linii de credit avatajele lor sunt DEZAVANTAJELE debitorilor adica ale noastre ale omului de rand.

Deci alegi linia de credit sus amintita, si poti cumpara produsul.. Insa cand vine vremea sa platesti, nu ti se face nicio defalcare pe luni calendaristice cu sumele debitate, astfel incat nu vei stii niciodata cat ai de plata, in cazul in care ai un venit mai modest si nu poti platit toata suma datorata.

Suni la cei in cauza si iti raspund ca ce ai platit pana acum este doar comisionul, astfel incat si dupa 20 de ani de plata vei ajunge sa fii tot debitor la ei... Oare cum se explica acest lucru?

Nu se poat einvoca in instanta in cazul unui proces civil prescriptia extinctiva?

Poate cineva ajuta?

va multumesc, cu respect, va doresc o seara buna.
Cel mai recent răspuns: Andrei1313 , utilizator 13:01, 3 Iulie 2014
Este foarte frumos ceea ce ati scris.Tentant as spune.
Problema este ca in Romania judecatorii nu sunt ca in Sua sau in Canada.De aici si problemele legate de cuantumul daunelor morale si materiale din Romania.Sunt foarte mici.
Si eu am observat ca exista probleme in legatura cu aceste credite si ar trebui facut ceva.Insa oamenii stau in pasivitate si poate ca isi merita soarta (nu ma refer si la dvs)

Prescriptia extinctiva poate fi invocata cu succes in aceste procese.Nici ei nu sunt mai presus de lege.
Eu chiar am creat un topic dar nimeni nu a fost interesat de astfel de probleme.Eu nu am datorii la banci dar stiu ca nu e bine sa ai datorii la astfel de firme.Stiu de la oamenii care isi asteapta resemnati soarta.

avocat Claudiu Lascoschi
Dle Avocat Lascoschi,

Va multumesc pentru feedbackul dvs, incurajator as spune si putin alarmant, referindu-ma stric la pasivitatea conationalilor nostri.

Personal nu am datorii la astfel de firme, insa logodnica mea, printr-o naivitate dezarmanta a reusit sa se impovareze cu aceste datorii, si desi le plateste, numai reuseste sa le achite integral, pentur ca in fiecare luuna desi a platit jumatate din suma debitata (totalul acesteia fiind de 4.000 RON), se gaseste in etapa in care se vede nevoita sa reia platile de la o, pentru ca, conform spuselor reprezentantilor liniei de credit mentionate, pana in prezent au fost platite doar comisioanele. In fapt am constata ca lunar se platesc doar comisioanele si nu debitul propriu zis! :))

Ce se poate face? In ce ar consta o astfel de actiune si cam la ce onorariu s-ar putea ridica? S/ar putea apela eventual prin intermediul avocatului la un proces de mediere si in acest caz taxele de timbru fiscal ar putea fi anulate, procesul mai scurt si castigul etic mai mare.

Adrian Gheorghe, ps,
Eu cred ca in cazul logadnicei dvs. cea mai buna aparare ar fi ... apararea si nu atacul...
Cel mai eficient mijloc de aparare ar fi invocarea prescriptiei extinctive dar pt acest lucru ar trebui sa treaca 3 ani si sa nu faca plati.
Din punctul meu de vedere este prea imporavatoare politica bancilor si constituie o veritabila camata ( dar recunoscuta si ocrotita de lege).

Nu pot aprecia cu sanse de castig o actiune in justitie asa cum ati dori in acest moment.

Am avut cazuri penale in care bancile au cam fost pacalite ( daca va vine sa credeti) si instantele pareau si ele cam suparate pe banci.Nici eu nu le simpatizam in pledoariile mele.:)

De principiu, nu cred ca ar merge o actiune in anulare a contractului de credit bancar, dar nici nu am studiat efectiv acest aspect din motivele pe care le-am expus in topicul precedent.
Va sugerez sa incercati sa va plangeti la Protectia Consumatorilor si vedeti cam ce raspuns vor da in scris.Apoi puteti consulta si avocati.

avocat Claudiu Lascoschi
Va multumesc. Voi face o plangere catre OPC si poi vom vedea cum se va raspunde la aceasta.
Voi reveni cu noutati.

care este linkul catre topicul expus de dvs mai inainte "Eu chiar am creat un topic dar nimeni nu a fost interesat de astfel de probleme."
Personal as dori sa intru sa citesc mai multe...

Va multumesc anticipat pentru ajutor si timpul dvs.

Cu deosebit respect,
Adrian GHEORGHE, psiholog
pentru efg in penal nu stiu cat se poate castiga, de civil nici nu se pune problema. toti care aveti acea nenorocita ''cerere de emitere card'' nu contract de imprumut... trebuie sa va uitati atent pe acte , adica ei cand te executa vin cu niste acte FALSIFICATE. voi atunci ati semnat o foaie (pagina fata/pagina verso) atat si pe prima pagina scrie cerer de emitere card unde aveti dvs 3 semnaturi si o semnatura a reprezentantului altex si o semnatura a persoanei de contact pe care ati indicato. pe verso scrie cu caractere indescifrabile toate conditiile acelui card dar nu exista nicaieri pe verso semnatura dvs si nic a altcuiva. asadar voi ati luat la cunostinata doar ce ati semnat nu si ce este pe spate(fiindca pe spate putea fi foarte bine si o reclama). iar oamenii astia de la efg aduc in instanta niste foi pe care scrie ''conditii generale pt emiterea si folosirea cardului '' , aceste foi sunt marite si au semnatura dvs pe toate paginile... va asigur ca nu este semnatura dvs si este doar un simplu fals chiar un fals nu foarte bine realizat. cereti in proces sa aduca ORIGINALUL finndca ce aduc ei sunt xeroxuri pe care scrie conform cu originalul si chiar si un copil de 5 ani care are imprimanta le poate falsifica. va asigur ca ati semnat la achizitionarea produselor doar o foaie nu un contract cu 5-6 pagini. eu deja am luat legatura cu un fost angajat al efg si mi-a spus exact cum se fac falsurile . NU UITATI : cereti in instanta ORIGINALUL si cereti expertiza grafologica, se va vedea clar falsul. Pentru a face un fals cu 5-6 pagini va trebui sa foloseasca stampila din 2006 sau de cand ati cumparat produsul si trebuie facuta semnatura cu un pix sau stilou ceea ce inseamna ca va trebuie sa le faca un om de mana, nu mai merg plastografiate... PENAL scrie pe ei. eu acum sunt executat si i-am indicat instantei falsul , astept sa vad daca se ia vreo masura sau se fac ca nu vad. traim in Romania si absolut toti oamenii care lucreaza pt stat sunt CORUPTI sau INCAPABILI. sa isi aleaga ei termenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi euroline MariaMC MariaMC In 2005 am luat in rate cateva produse din magazinul Altex,in valoare de 900 lei, fiind obligata sa-mi fac un card Euroline prin care sa-mi platesc aceste ... (vezi toată discuția)
Nulitatea absoluta a unui contract Andrei1313 Andrei1313 buna ziua, pe scurt problema ridicata de mine : in 2006 am achizitionat un produs electronic de la magazinul altex , iar acestia mi-au spus ca pt a ... (vezi toată discuția)
Executare silita ? cine hotaraste aceasta executare silita? nu trebuie hotarare judecatoreasca? alinnacc alinnacc ma intereseaza cine hotaraste aceasta \\" Executare Silita\\" as vrea sa stiu daca este o hotarare a judecatoriei ori ...si in baza a ce se poate hotari ... (vezi toată discuția)