avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenzi aplicate de Garda de mediu si de Politia locala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenzi aplicate de Garda de mediu si de Politia locala

As vrea sa stiu daca Garda de Mediu sau Politia Locala poate sa dea amenda unei societati comerciale pentru lipsa unui contract de ridicare a deseurilor menajere cu o firma autorizata (daca da care este legea care regelmenteaza aceasta situatie).
Intr-un oras sau comuna cum se stabileste care firma are voie sa ridice deseurile menajere...(care este legea care reglementeaza acest lucru).
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:18, 27 Februarie 2012
Garda de mediu, Poliţia locală , pot da aceste amenzi, conform OUG 195-2005-PROTECŢIA MEDIULUI, O.G.2-2001, -regimul contravenţiilor. De altfel, dacă aţi primit aşa ceva, este scris în p.v de contravenţie, la care articol şi din care lege, ordin, s-a dat respectiva amendă.
Cât priveşte cea de a 2-a întrebare-serviciul de salubritate face parte din sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice (L.51-2006) şi se realizează prin intermediul operatorilor, care, pentru o localitate sunt selectaţi prin licitaţie(L.101-2006, L.51-2006)-.
Multumesc...mai am o intrebare. Garda de Mediu, daca stie cine este operatorul de salubritate din localitate...cel care a castigat prin licitatie, il poate obliga pe agentul economic sa incheie un contract de salubritate cu acel operator in baza legii 195/2002?
Agentul economic este obligat să încheie contract cu serviciul public de salubritate. Garda de mediu poate doar să verifice dacă s-a semnat acest contract. Este în interesul firmei respective să încheie contractul.şi nu a Gărzii de mediu.
In toate legile de mediu exista un principiu : " Poluatorul plateste ". Din punctul lor de vedere, dvs sunteti cel care polueaza deci aveti obligatia sa va incheiati astfel de contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toate firmele sunt obligate sa aiba contract cu salubritatea? claustara claustara Buna ziua. Am inteles de la contabila mea ca toate firmele sunt obligate sa aiba contract de servicii cu salubritatea altfel cei de la mediu conform legii pot ... (vezi toată discuția)
Contract gunoi obligatoriu EderaE EderaE Buna ziua! Asa dori sa stiu daca, in conditiile in care locuiesc la casa, la marginea unui mic orasel, intr-un cartier nou construit, sunt obligata prin lege ... (vezi toată discuția)
Contract utilitati condominiu - amenzi de la politia locala ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Legea 99/2014 prin care sa modificat si completat Legea 101/2006 la art 30 a introdus un alineat nou ,,(2^3) Constituie contraventie si se ... (vezi toată discuția)