avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... factura netrecuta in RJIP,in Jurnalul de cumparari,in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

factura netrecuta in RJIP,in Jurnalul de cumparari,in declaratii/2011

va rog,daca am uitat sa trec chitanta cu care am platit cumpararea Registrului unic de control,in octombrie 2011 si am trecut cu pixul, deja, totalul final in Reg jurn de incas si plati,pe anul 2011,ce fac?

1)sa tai cu rosu totalul finalului de an 2011,o inscriu dedesubt,in decembrie si sa o adun la totalul final si apoi rescriu totalul corect? la fel pt Jurnalul de cumparari si declaratiile 200 si 392b(pe gartie+CD),pe care le-am completat deja,fara aceasta factura...?
2)pot trece aceasta cheltuiala in ianuarie ,pe data de 3 ianuarie 2012,ca sa nu mai modific registrele si declaratiile de pe 2011,care sunt intocmite,deja?
3)sa nu o mai trec deloc?

precizez ca am completat deja si declaratiile 200 si 392b(pe hartie+CD),dar fara aceasta chitanta,respectiv factura de achizitionare a Registrului unic de control.....

va rog mult,ajutati-ma cu un raspuns,pt ca vreau sa depun declaratiile,in saptamana viitoare.
va multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: ismi3ismi , utilizator 18:37, 18 Februarie 2012
Eu nu am trecut , pt. ca nu am stiut ca sunt deductibile nici facturile de la onrc . Cand am aflat,am intrebat inspectorul de la finante si mi-a zis ca "ce este trecut,aia se scade".Mai rau este sa nu treci facturile de venit (marfa) decat cele de cheltuieli.Dar nu ma mira ca alt inspector ,aceesi problema sa zica "trece-le ca e de rau".
@ismi3ismi
3. Cea mai buna decizie.
Nu va mai complicati viata, mai ales ca ati completat deja Reg de incasari si plati pe anul 2011 unde toate inregistrarile se fac in mod cronologic.
Renuntati la deducerea acelei plati si veti fi mai linistita ca nu este un capat de tara, mai ales ca nu te obliga nimeni sa deduci vreo cheltuiala chiar daca are legatura cu activitatea/infiintarea, etc.
O zi senina!
L.C.

dorelushu,eu am pus aceata factura/chitanta intre paginile Registrului de control unic,atunci cand l-am cumparat si am uitat-o acolo.Mi-am amintit de ea ,cand am citit pe net ca,cica,in Registrul de inventar se trec si registrele RJIP,Reg inventar cel cumparat,Reg unic de control, ,carnetele facturierelor,chitantierelor...Si aici am o intrebare ,toate aceste tipizate,intr-adevar,trebuie trecute pe inventarele de la sfarsit de an?

Laura,desigur,nu e o problema sa renunt la deducerea aceste cheltuieli,mai ales ca nu este mare suma,dar mi-e teama sa nu fie motiv de amenda,la vreun control...ceva de genul "fals in acte..."?

tu zici ca "mai ales ca nu te obliga nimeni sa deduci vreo cheltuiala chiar daca are legatura cu activitatea/infiintarea, etc."

Ordinul 1040/2004 prevede la pct. 52,,Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, se scad cheltuielile cu amortizarea fiscală a bunurilor şi drepturilor, evidenţiate în Fişa pentru operaţiuni diverse, şi totalul sumelor plătite, evidenţiate în col. 7, respectiv 8, din Registrul-jurnal de încasări şi plăţi, şi se adună sumele plătite pentru cumpărarea bunurilor amortizabile şi totalul cheltuielilor nedeductibile, care se preia din centralizatorul cheltuielilor nedeductibile, acest centralizator întocmindu-se cu ajutorul unui document cumulativ,,.

si eu inteleg de aici,ca se vizeaza impozitarea obligatorie a cheltuielilor nedeductibile ,nu obligativitatea deducerii cheltuielilor...dar,oare,se poate interpreta acesta obligativitate ,ca fiind si pt cheltuielile deductibile?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
ismi3ismi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritati in calcularea venitului net ismi3ismi ismi3ismi A.\"52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de ... (vezi toată discuția)
Am depus declaratia 302 dar era gresita Juliae02 Juliae02 1.Am depus declaratia 302 (privind TVA) iar a doua zi am observat ca uitasem ceva..ca urmare era gresit. In acelasi timp am pus si declaratia 394..ca uramare ... (vezi toată discuția)
Calcul venit impozabil pfa ElenyG ElenyG Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.M-ar interesa asa pentru mine ce modalitati de calcul al venitului pe intreg anul sunt?Asta ca sa stiu ... (vezi toată discuția)