Buna ziua.Camionul societatii a fost implicat intr-un accident pe autostrada in Anglia.La locul faptei a venit politia si s-a constatat ca cealalta masina era vinovata.Am primit de la politie datele personale si ale asiguratorului.Intrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa-mi recuperez de la asigurarea din GB pagubele? (mentionez ca nu am casco,camionul are daune serioase si nu poate sa circule ,as vrea sa-l repar in germania la un service autorizat ).Multumesc anticipat.
Procedurile sunt indelungatesi de aceea e bine sa reparati intre timp camionul, pentru a nu avea pierderi foarte mari pentru ca nu mai poate sa efectueze transporturile firmei.
Va trebui sa va adresati B.A.A.R-ului pentru aflarea corespondentului asiguratorului englez in Romania si sa depuneti documentatia pe care o aveti; ei vor face si constatarea la camion, apoi il veti putea duce la service.
In functie de coespondentul din Romania, va puteti recupera banii, dar nu mai devreme de trei luni ( varianta cea mai optimista).
Incercati sa fiti secondat sau chiar sa mandatati un avocat care cunoaste acest domeniu al asigurarilor internationale.