avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... psiholoaga doamna mirela zivari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

psiholoaga doamna mirela zivari

caut pe cineva care la fel a avut probleme cu un raport de evaluare de doi lei al domnei zivari
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 10:47, 10 Noiembrie 2008
Doamna, vorbim despre rapoartele doamnei zivari.

Am inteles ca nici dvs nu va place sa respectati legile, dar de aceea exista drepturile copiilor. Va explic de ce cred asa. Copii nu trebuie sa ramana cu parintele cel mai responsabil. Copii trebuie sa ramana cu ambii parinti impartit. Mamele pot sa dea copiilor experianta din viata lor si tatii pot sa dea experienta lor. Nu pot sa inteleg de ce mamele cred ca copii nu au nevoie de tati. Poate asta este o problema genetica.

In primul rand legea exista si trebuie sa fie respectata - si este ilegal sa scri un raport de doi lei doar daca clienta ta este o prietena. Dar doamna psiholoaga va intelege in curand ca romania acum este o parte din Europa.
Ati inteles gresit, eu sunt o persoana careia-i place sa respecte legile si sa nu credeti ca numai dumneavoastra v-i s-a intamplat s-a fiti nedreptatit....Si eu m-am lovit in viata de astfel de aspecte si cred ca oricare dintre noi. PROBLEMA CEA MAI IMPORTANTA PE CARE NIMENI NU O INTELEGE ESTE CACI IN ASTFEl DE SITUATII COPILUL ESTE CEL TRAUMATIZAT, CARE SUFERA CEL MAI MULT IAR IN CEEA CEL PRIVESTE , VA RAMANE CU TRAUMA TOATA VIATA. Sant de acord cu faptul ca trebuie s-a traiasca alaturi de mama si tata, dar acum.....Puteti merge pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, dupa ce epuizati toate caile de atac in Romania; daca considerati ca v-i s-au incalcat drepturile .
tati_42 a scris:

Atunci ma scuzati. M-am sutarat de persoane care cred ca totul e in regula in romania. Deci, daca cineva imi recomanda sa fac alte raporte de evaluara psihologica pot sa vad ca aceasta persoana nu are nici-o idee despre probleme in instanta.
................


Ba cred ca are....
Dacă părţile invocă obiecţii întemeiate sau instanţa nu este lămurită prin expertiza făcută, poate dispune întregirea expertizei sau o nouă expertiză. In¬stanţa de judecată poate dispune efectuarea unui supliment de expertiză în următoarele situaţii:
- expertul a omis să răspundă unor întrebări; .
- răspunsurile date nu sunt complete;
- după efectuarea expertizei s-au descoperit fapte sau împrejurări, care au strânsă legătură cu obiectul acesteia.
Expertiza contrară trebuie cerută motivat la primul termen după depunerea lucrării (art.212 C.proc.civ.) . Întregirea expertizei sau noua expertiză (numită şi contraexpertiză) se încuviinţează de către instanţă, la cererea părţilor, sau se dispune din oficiu. Încuviinţarea cererii părţilor rămâne la aprecierea instanţei, care trebuie să-şi motiveze hotărârea mai ales în cazul respingerii cererii sau a încuviinţării ei când cealaltă parte se opune .
Am cerut la primul termen o noua expertiza si parata a fost de acord. In acest moment mama paratei, care nu avut nici o calitate in proces, si nu a avut dreptul sa vorbeasca, a influentat-o pe pararta sa isi schimba decisia. Judecatoare nu a intervenit. Am facut o plangere la minesterul justitie si mai astept.
Judecatoarea nu a fost de acord cu o expertiza noua si mi-a zis ca a inteles ca am o relatia buna si apropiata cu fiul meu. Din pacate hotararea a fost altfel, pentru ca n-am dreptul sa vad copilul fara mama.
Vorba nu este despre violenta sau abus - in acest raport este scris ca copilul sa a obisnuit sa se joace cu mama. Atat.

Am fost vineri la doamna zivari sa vorbesc despre acest raport si mi-a confirmat ca ea niciodata nu a vazut copilul. Evaluare a luat loc la telefon cu mama copilului. Asta e impertinent. De aceea acum fac o plangere la colegiul psihologilor din romania si caut pe alte victime doamnei zivari.
Toti cei care au raspuns au fost seriosi...
In 23 Oct ati scris ca bunica a vorbit 5 minute in fata instantei; in 9 Nov afirmati ca nu a avut nicio calitate in proces si nu a vorbit, dar o influenteaza pe parata...
Chiar credeti ca un psiholog risca sa isi piarda dreptul de a profesa intocmind un raport psihologic pe baza unei conversatii telefonice cu mama unui copil "obiect” de disputa intre parinti? Cum a luat fosta sotie acest raport? Trebuie sa fi fost semnat de psiholog si specificat in raport ca e necesar ca proba in proces pt a fi acceptat de judecator... I l-a dat... secretara psihologului? Chiar ati fost la cabinetul psihologului si v-a oferit date despre o consultatie pe care o presupunem ca fiind aparata de confidentialitate? Greu de crezut...

Numai din modul transant – fara argumente – in care puneti problema se poate deduce ca acel copil al dv ar putea fi traumatizat de violenta pe care o manifestati – verbal – pt a obtine dreptul sa il vedeti, sa il luati la dv. Pana la urma, copilul va putea alege langa cine vrea sa creasca – atunci cand va implini varsta de 10 ani isi va putea manifesta aceasta dorinta si dorinta lui va fi luata in considerare de instanta. Daca v-ati iubi copilul – asa cum incercati a ne face sa credem – poate ar trebui sa va intelegeti cu fosta sotie, sa nu o mai catalogati – in fatza – ca e, ca drege, sa n-o mai amenintati... Temandu-se de amenintarile dv e posibil sa lupte cu si mai multa incapatanare pt a va tine departe de ea si de copil, temandu-se ca sunteti capabil sa luati copilul si sa plecati... Ziceati ca sunteti un tata german (de nationalitate romana)... Vi s-a acordat dreptul sa intalniti copilul in prezenta mamei, miercuri si sambata – si ati fost nemultumit, afirmand ca in acele zile amandoi parintii lucreaza! Toata ziua? Dupa orele de program puteti vedea copilul... Sambata e program de lucru... scurt...
Nu am convingerea ca judecatorul a intrebat o parte dintr-un proces de unde cunoaste pe X, dar chiar sa o fi facut, gestul nu are relevanta. Daca in fata instantei va manifestati asa cum o faceti aici – agresiv - nu cred ca ar trebui sa va mire ca nu vi se ofera ce doriti...
Afirmati pe undeva ca judecatorii urasc toti tatii – nu e, cumva, o prejudecata? Nu cred ca un judecator isi uraste tatal! Cat timp dv nu respectati celelalte persoane nici acestea nu va respecta pe dv.
P.S. Ati auzit gresit: femeia poate concepe un copil si fara contact fizic cu un barbat – in asemenea caz donatorul nu poate ridica pretentii asupra copilului!

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)