tati_42 a scris:
Atunci ma scuzati. M-am sutarat de persoane care cred ca totul e in regula in romania. Deci, daca cineva imi recomanda sa fac alte raporte de evaluara psihologica pot sa vad ca aceasta persoana nu are nici-o idee despre probleme in instanta.
................
Ba cred ca are....
Dacă părţile invocă obiecţii întemeiate sau instanţa nu este lămurită prin expertiza făcută, poate dispune întregirea expertizei sau o nouă expertiză. In¬stanţa de judecată poate dispune efectuarea unui supliment de expertiză în următoarele situaţii:
- expertul a omis să răspundă unor întrebări; .
- răspunsurile date nu sunt complete;
- după efectuarea expertizei s-au descoperit fapte sau împrejurări, care au strânsă legătură cu obiectul acesteia.
Expertiza contrară trebuie cerută motivat la primul termen după depunerea lucrării (art.212 C.proc.civ.) . Întregirea expertizei sau noua expertiză (numită şi contraexpertiză) se încuviinţează de către instanţă, la cererea părţilor, sau se dispune din oficiu. Încuviinţarea cererii părţilor rămâne la aprecierea instanţei, care trebuie să-şi motiveze hotărârea mai ales în cazul respingerii cererii sau a încuviinţării ei când cealaltă parte se opune .