avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Lista rau platnici sau persoane care nu prezinta ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Lista rau platnici sau persoane care nu prezinta incredere, se pot publica pe net??

Suntem o firma care activitatea principala este , comertul prin case de comenzi sau internet. In urma livrarilor efectuate, sunt cazuri in care unele persoane ( clienti) nu mai ridica coletele expediate.
Automat aceste persoane sunt trecute pe o lista si se urmaresc pentru a nu mai repeta aceeasi greseala.

Este legal afisarea acestei liste pe saitul firmei ?

Mentionam ca in lista va fi afisate Numele prenumele , localitatea si explicatia celor intamplate (nu a ridicat coletul).
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 06:47, 22 Februarie 2012
Problema este de imagine publica. Nu va sfatuiesc sa faceti acest lucru deoarece va puteti asigura de necazuri (recte procese). Cred ca mai bine este sa comunicati asta partenerilor dvs.Mai ales daca acest lucru pe care-l doriti nu este stipulat in contract.
Dupa parerea mea aveti dreptul atata timp at este adevarat.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

[...]atata timp cat este adevarat.

Intr-una din situatiile mentionate mai sus, "adevarul" e cel putin ...alunecos. Pe cat de "adevarat" poate fi enuntul ca un individ "nu este de incredere", pe atat de fals poate fi. Care va sa zica subiectivismul celui care face afirmatia este decisiv - valoarea de adevar a enuntului e derizorie in lipsa altor "probe".

Stiti cum spunea 'eroul' lui Lermontov (citat de Sabato la inceput de Abbadón)...

[...]
Unii or să mă considere mai rău, iar alţii mai bun decît sînt. Cîţiva vor spune că eram un om bun; alţii că am fost o canalie. Dar amîndouă aceste opinii vor fi la fel de greşite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare colet vama din alta localitate Catrinela Catrinela Ce lege specifica, ca poti ridica un colet din vama doar daca ai CI / viza de flotant din orasul respectiv? Cu CI de Bucuresti nu mi-au dat un colet din ... (vezi toată discuția)
Am primit cu totul si cu totul altceva. ientzy ientzy Buna ziua, Am avut o licitatie pe situl okazii in care imi doream sa vand un calculator. La un moment dat am primit un mesaj de la un anumit user cum ca ar ... (vezi toată discuția)
Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)