avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangerea contraventionala mi-a fost respinsa, ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangerea contraventionala mi-a fost respinsa, ce trebuie sa fac mai departe?

Buna ziua, in urma unui proces verbal incheiat de catre IPJ Prahova, care dispunea retinerea permisului auto pe o perioada de 90 de zile am depus o contestatie la Judecatoria Campina. In data de 27.01.2012 am avut ultimul termen, in urma caruia solutia a fost de respingere a plangerii (afisata pe pagina Ministerului Justitiei).
Aici incepe dilema mea, care sunt pasii urmatori? Banuiesc ca trebuia sa primesc o instiintare prin posta.
In cat timp devine definitiva solutia aceasta?
Daca doresc sa depun permisul de ce acte am nevoie?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:55, 19 Februarie 2012
Veti primi la domiciliu on instaiintare din partea IPJ prin care vi se solicita ca in termen de 15 zile sa depuneti permisul la sediul inspectoratului!! SUCCES!
Multumesc pentru raspuns. Dar daca nu primesc o astfel de instiintare?
Hotararile pronuntate in aceste cauze sunt irevocabile, iar hotararile irevocabile nu se comunica partilor. Nu veti primi instiintare, sunteti obligat sa predati permisul de conducere la politie in termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii. Termenul a expirat la sfarsitul zilei de 13.02.2012, prima zi lucratoare dupa data de 12.02.2012, ceea ce inseamna ca durata de suspendare a dreptului de a conduce s-a majorat cu 30 de zile (temei legal - art. 118 din OUG nr. 195/2002).
Art. 118
.............................................
(3^1) Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila.
(4) In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului in termenul prevazut la alin. (4), in mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
Instiintare suspendare mihaialx mihaialx Buna ziua, As avea o intrebare, daca cineva pe forumul acesta a mai patit ceva similar, eu am ramas totusi surprins. In 2011 mi-a fost suspendat permisul pt ... (vezi toată discuția)