avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA import din R.Moldova
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA import din R.Moldova

Daca fac import din R.Moldova in Romania de textile in scop de prelucrare si comercializare pe teritoriul Romaniei, pot deduce (recupera) TVA-ul pe care il achit la vama (24% din valoarea marfii)? Va rog si baza legala. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:39, 18 Februarie 2012
trebuie sa platiti si TVA-ul sai taxa vamala. Totusi, stiu ca in cazul RM exista un acord UE-RM in care anumite produse, în anumite cote de import sunt scutite de la plata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara sau import ? ciprian1977 ciprian1977 Buna ziua, Am o nelamurire, poate ma poate ajuta cineva. Daca o societate din Ungaria cumpara o marfa din Ucraina si apoi o revinde in Romania care este ... (vezi toată discuția)
Daca sunt i.i. neplatitoare de tva, trebuie sa platesc tva la importul de de produse din sua? Brigid Brigid Daca am o intreprindere individuala neplatitoare de TVA a carei activitate consta in importul de produse naturiste si cosmetice bio din SUA si comercializarea ... (vezi toată discuția)
Pfa - achizitie marfuri AlbulescuVP AlbulescuVP Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarele intrebari: - un pfa poate achizitiona marfa din afara spatiului comunitar? - daca da, in ce ... (vezi toată discuția)