avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art. 320 ind. 1 c.p.p. dupa Decizia 1470/08.11.2011
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art. 320 ind. 1 c.p.p. dupa Decizia 1470/08.11.2011

In cazul in care la momentul intrarii in vigoare a art. 320 ind. 1 c,p.p. un dosar se afla pe rol in prima instanta, deci conform articolului inculpatii nu puteau beneficia de prevederile lui, iar ulterior Curtea Constitutionala s-a pronuntat in Decizia 1470 cu privire la momentul aplicarii art. 320 ind. 1, inculpatii din respectivul dosar, care intre timp s-a judecat inclusiv in recurs, pot beneficia de prevederile lui? Se poate face conform art. 461 alin. 1 lit. d C.p.p. contestatie la executare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:36, 18 Februarie 2012
Nu se poate face contestatie la executare.
Decizia Curtii Constitutionale si legea se refera numai la situatia in care hotararea nu este definitiva.
In aceeasi situatie se afla si cei care nu au declarat recurs.Adica nu s-a judecat niciun recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege penala favorabila in baza 320 ind.1 cprp Redondo Redondo Buna ziua. Sora mea a fost condamnata la o pedeapsa de 4 ani cu executare pentru un furt calificat. Hotararea a ramas definitiva la data de 20.01.2011. Nu a ... (vezi toată discuția)
Art.320 ind. 1 c.proc.pen. remus11 remus11 Ce se intampla cu cei care au ramas definitivi in perioada dintre momentul intrarii in vigoare a Mici reforme si momentul aparitiei Deciziei 1470? Practic ar ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. al. 7 din c. proc. pen.- ce mai pot face? andrutu andrutu am si eu o intrebare?am un proces penal in urma caruia am o condamnare de 6 ani.am facut apel la curtea de apelsi am cerut art.320,indice 1.,dar parca nici nu ... (vezi toată discuția)