avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunurile persoanei puse sub interdictie judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunurile persoanei puse sub interdictie judecatoreasca

doresc sa aflu si eu raspunsul la doua intrebari ,daca se poate.
1.cum se poate partaja bunurile comune intre doi frati(coproprietari pe casa si pamant)dintre care unul este pus sub interdictie judecatoreasca fiind o persoana fara discernamant?
2.cine are dreptul de a instraina bunurile mobile si imobile ale persoanei bolnave
puse sub interdictie judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: popescusteli , utilizator 12:02, 21 Februarie 2012
1.prin partaj . Trebuie numit tutore de instanta de tutela pentru persoana pusa sub interdict. Daca dvs sunteti tutorele atunci se va numi un curator caci este contrarietate de interese. De asemenea partajul va fi autorizat si de instanta de tutela.
2. Tutorele sau curatorul cu autorizarea prealabila a instantei de tutela
daca se poate,fiti mai explicit,unul sau altul..?ma-ti cam bagat in ceata...fara suparare..
Se poate instraina sau face partajul bunurilor tinandu se seama de interesul celui ocrotit. Daca fratele este deja numit tutore si este unul din copartasi acesta nu va putea reprezenta si interesele lui si ale celui ocrotit si atunci instanta va numi un curator, numai pentru aceasta operatiune, adica pentru partaj, fiind contrarietate de interese intre fratele tutore si cel ocrotit. Daca fratele nu este tutore si este altcineva numit tutore si nu este parte in actul de partaj va putea reprezenta fara nicio problema pe ocrotit in act. Insa atat tutorele cat si curatorul daca este cazul vor avea mevoie de autorizarea prealabila a instantei de tutela pentru semnarea actului de partaj. Acum este clar?
va multumesc pentru explicatiile detaliiate....

cu mult respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate parinte bolnav de dementa giureamax giureamax Buna ziua,am unu din parinti bolnav de dementa,nu se poate ingriji singur depinde in totalitate de ajutorul meu si al mamei.Eu impreuna cu mama ne-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Succesiune, testament, mostenitor rezervatar bolnav de alzheimer cristiansorin35 cristiansorin35 Buna ziua. Numele meu este Sorin. In urma cu 10 luni bunica mea din partea mamei a decedat lasandu-mi un testament cu toate bunurile pe numele meu. Mana mea ... (vezi toată discuția)
Formele impartelii succesorale partaj voluntar sau judiciar? geny geny Buna ziua, am o nelamurire, am citit ca in cazul impartelii prin buna intelegere (partaj voluntar) minorii sunt reprezentati de ocrotitoul legal, dar in ... (vezi toată discuția)