Am aplicat pe internet la un job care consta in completarea de sondaje online.Dupa un timp m-a sunat cineva de la compania respectiva si mi-a dat niste amanunte despre job.Aastazi am primit de la ei un email cu un formular de completat cu date personale inclusiv CNP,mi-au spus sa scanez Cartea de identitate si sa o trimit impreuna cu formularul semnat in original deoarece pe baza lor se elaboreaza contractul de colaborare.Intrebarea mea este:daca trimit datele personale risc sau nu sa am anumite probleme din partea lor sau a unei terte parti care imi poate lua datele de pe internet?
Nu va faceti probleme, este normal sa va ceara copie dupa CI ca sa completeze contractul de colaborare - fara contract nu va pot plati.
Firma nu o sa va puna datele pe internet, nu au voie sa faca asta.
Am completat datele,s-a generat contractul.Nu are clauza de confidentialitate,spune ca aceasta e tacita,se subintelege.Sondajele trebuie sa le completez eu,e vorba despre obiceiuri de consum si stil de viata!Nu e cam riscant sa afle asa multe date despre mine?Vreau o parere avizata!multumesc!