avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie ccc


Nu stiu daca am postat bine intrebarea, dar imi cer scuze daca nu. Scriu foarte rar pe forum si... de aceea.
Prietena mea este gravida si ar vrea sa pastreze copilul, dar m-a intrebat daca primeste indemnizatia de crestere a copilului deoarece ea a terminat facultatea, a fost in somaj dupa facultate 6 luni, apoi s-a angajat la o firma, dar are contract doar pentru 2 ore/zi. Ar vrea sa stie daca pentru cele 2ore/zi este luata in considerare vechimea in campul muncii, daca va primi sau nu indemnizatia de crestere a copilului si ce suma va fi. Ea lucreaza mai mult, dar asa a convenit ca in contract sa fie trecut cu timp partial respectiv 2 ore/zi. Are vreo importanta daca esti angajat cu norma intreaga sau cu timp partial in aceasta situatie? De cand a terminat facultatea pana acum nu are nici o intrerupere in campul muncii, doar ca este angajata cu 2 ore. Astept un raspuns urgent ca sa pot sa i-l transmit si ei (ea nu are acces la internet). Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:47, 19 Februarie 2012
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca prevazut in c.i.m. - norma intreaga sau timp partial - , ci de realizarea in ultimului an anterior datei nasterii timp de 12 luni de venituri supuse impozitului pe venit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asta inseamna ca va primi acea indemnizatie care din cate am inteles este de minim 600 ron.
Am sa ii transmit ceea ce mi-ati spus. Va multumesc mult!
Da,va primi indemnizatia pentru CCC al carei cuantum minim este de 600 lei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sa ma angajez dupa perioada de somaj cu timp partial? alinadrapa alinadrapa Am terminat facultatea si, negasind un loc de munca imediat, am depus actele pentru somaj. Ne dorim un copil si as vrea sa stiu daca angajarea cu timp partial ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului tgf tgf Buna ziua, Va rog daca se poate un sfat. Cand am aflat ca sunt gravida si am solicitat o adeverinta am constatat ca sunt angajata si trecuta in contractul de ... (vezi toată discuția)
Angajare monicacriste monicacriste doresc sa va intreb daca sunt angajata cu 2 ore si raman insarcinata am dreptul la indemnizatia aceea de 600 ron si bani de copii de 200 ron? Multumesc (vezi toată discuția)