Am terminat facultatea si, negasind un loc de munca imediat, am depus actele pentru somaj. Ne dorim un copil si as vrea sa stiu daca angajarea cu timp partial (4 ore/zi) se calculeaza pentru continuitatea in munca, adica daca raman insarcinata si sunt angajata cu 4 ore pot primi acea indemnizatie de crestere a copilului care cere continuitate fara intrerupere de minim 12 luni? Sau se acorda doar persoanelor care sunt angajate dupa somaj cu timp intreg de8 ore pe zi? Mentionez ca am beneficiat de somaj timp de 6 luni deoarece eram absolventa de facultate. Anii de facultate nu se iau in calcul? Astept raspunsuri si alte intrebari pentru a ma lamuri. Va multumesc anticipat.
1.In cele 12 luni premergatoare nasterii si eligibile pentru a primi indemnizatia pentru CCC intra si perioada de facultate si cele 2 luni dintre facultate si somaj (daca ati fost inscrisa la Agentia de Somaj) si perioada de somaj si perioada cat veti lucra cu CIM (chiar daca este cu timp partial).
2. Cititi OUG 111/2010 si Normele de aplicare.
Va multumesc pentru raspunsul prompt si la obiect pe care mi l-ati dat. Am citit cateva articole din oug 111/2010 dar nu scria foarte clar acest lucru sau depinde de cine interpreteaza legea.