Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de CCC daca timp de 12 luni pana la nasterea copilului eu sunt angajata cu 2 ore pe zi.
Si daca beneficiez de CCC cat voi primi 600 lei sau mai putin?
Daca nu beneficiez, atunci va rog sa imi spuneti daca sunt anagajata cu 4 ore pe zi beneficiez de cei 600 de lei.
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului - norma intreaga sau cu timp partial -, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Asadar, beneficiati de indemnizatia pentru CCC chiar daca aveti 2 ore/zi sau 4 ore/zi ori 8 ore/zi daca indepliniti conditia prevazuta de lege pentru acordarea indemnizatiei.
contabila firmei a sunat sa se intereseze si i s-a raspuns ca nu primesc 600 de lei ci mai putin si anume salariu cumulat in 12 luni impartit la 12,iar din suma care da din aceasta impartire se calculeaza indemnizatia.. insa in OUG nr 111/2010 se specifica faptul ca indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 de lei... asa ca nu mai inteleg nimic..cei care se ocupa cu indemnizatia zic o chestie iar legea altceva...