avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de CCC?

Buna ziua.

Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de CCC daca timp de 12 luni pana la nasterea copilului eu sunt angajata cu 2 ore pe zi.
Si daca beneficiez de CCC cat voi primi 600 lei sau mai putin?
Daca nu beneficiez, atunci va rog sa imi spuneti daca sunt anagajata cu 4 ore pe zi beneficiez de cei 600 de lei.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
Denysa88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:02, 24 Aprilie 2012
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului - norma intreaga sau cu timp partial -, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Asadar, beneficiati de indemnizatia pentru CCC chiar daca aveti 2 ore/zi sau 4 ore/zi ori 8 ore/zi daca indepliniti conditia prevazuta de lege pentru acordarea indemnizatiei.
contabila firmei a sunat sa se intereseze si i s-a raspuns ca nu primesc 600 de lei ci mai putin si anume salariu cumulat in 12 luni impartit la 12,iar din suma care da din aceasta impartire se calculeaza indemnizatia.. insa in OUG nr 111/2010 se specifica faptul ca indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 de lei... asa ca nu mai inteleg nimic..cei care se ocupa cu indemnizatia zic o chestie iar legea altceva...
1. Daca media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii este mai mica decat 600 lei atunci indemnizatia este de 600 lei.

2. - Depinde unde a sunat contabila.
- Ori contabila nu a stiut sa intrebe ori persoana care a raspuns nu a stitu sa raspunda.

3. Acum dvs. stiti, ati citit si in OUG 111/2010, asa ca nu trebuie va mai faceti griji.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna aselajusto aselajusto daca muncesc cu 2 ore /zi pot beneficia de CCC? sau trebuie sa muncesti cu 8 ore /zi? beneficiez de 2 ani (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului ContSters276980 ContSters276980 buna ziua,intrebarea mea este urmatoare: Daca sunt angajata de 1 an si 8 luni,cu 5 ore/ zi(30 ore /saptamana), cu un salariu de 438,pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Doresc să știu dacă am contract de munca de 2 ore ... laryanais27@gmail.com laryanais27@gmail.com Bună ziua firesc să știu dacă am contract de munca de 2 ore pe zi beneficiez de ccc și ce suma se calculează mulțumesc frumos (vezi toată discuția)