avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare

doresc sa va intreb daca sunt angajata cu 2 ore si raman insarcinata am dreptul la indemnizatia aceea de 600 ron si bani de copii de 200 ron?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 20 Ianuarie 2014
Da, aveti dreptul cu conditia ca in ultimele 12 luni inainte de nastere sa nu figurati cu intreruperi in contractul de munca si bineinteles sa aveti venituri in fiecare luna. Char daca sunteti angajata cu doar 2 ore,minimul ce se acorda este 600 lei, plus alocatia copilului de 200 lei.
Am trecut de la 4 ore de angajare la 2 asta nu se considera intrerupere?
Acordarea indemnizației pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca, norma intreaga sau timp partial.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de ccc? Denysa88 Denysa88 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de CCC daca timp de 12 luni pana la nasterea copilului eu sunt angajata cu 2 ore pe zi. Si daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil teodorabalan teodorabalan Buna ziua.Sunt angajata la o societate comerciala cu 2 ore pe zi si cu un salariu modic de 120lei si urmeaza sa nasc.As vrea sa stiu care este cuantumul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt mamici RaduOana RaduOana Buna seara!M-am angajat de 9 luni la o firma unde am semnat un contract cu 8 ore/zi si salariul minim pe economie,iar de curand am aflat ca defapt sunt ... (vezi toată discuția)