Buna seara!M-am angajat de 9 luni la o firma unde am semnat un contract cu 8 ore/zi si salariul minim pe economie,iar de curand am aflat ca defapt sunt incadrata doar cu 4 ore.doresc sa stiu ce indemnizatie voi primi in momentul in care voi naste?tot 600 lei,sau si indemnizatia scade odata cu modificarea orelor de lucru de pe cartea de munca?multumesc!
cu placere,stiu sigur ca trebuie sa ai ultimele 12 luni cotizat inainte de a se naste bebe,dar daca e bun si ptr 4 ore sau 2 ore in loc de 8,nu stiu sigur ptr ca stiu ca nu scrie undeva cate ore sa fii lucrat,ci doar sa fii cotizat 12 luni inainte de nastere.
Verifica in OUG 111/2010 art 2
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu are legătură cu timpul de munca stipulat in contractul individual de munca, ci se acordă în raport cu efectuarea sau nu a unei activităţi profesionale ori existenţa uneia sau mai multor perioade asimilate prevăzute de OUG nr. 111/2010.
In speta, indiferent de norma inserata in c.i.m. - intreaga sau partiala - , benefciati de indemnizatie daca ati realizat venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Angajare
monicacriste
doresc sa va intreb daca sunt angajata cu 2 ore si raman insarcinata am dreptul la indemnizatia aceea de 600 ron si bani de copii de 200 ron?
Multumesc (vezi toată discuția)