avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie familiala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie familiala

Soția mea trebuie sa nască la sfarsitul lui septembrie 2017,cu cat timp inainte de a naste pot sa îmi las locul de munca ptr a beneficia de indemnizația familiară sau trebuie sa fiu in cadrul muncii pana in ziua cand naste,de continuitate nu e problema ca muncesc de 5 ani si ma incadrez dar nu am inteles daca trebuie sa muncesc pana in ziua cand se naste copilul,as vrea sa las munca cu vreo saptamana inainte
Cel mai recent răspuns: Apostol valeriu , utilizator 10:54, 31 Iulie 2017
Sotia dvs indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu si indemnizatia de maternitate?
Eu doresc sa beneficiez de concediu si indemnizatie nu sotia,ea e casnica doar eu lucrez momentan si voiam sa stiu daca pot lasa munca inainte de a naste măcar cu o saptamana
Puteti sa va luati liber inainte de nasterea copilului.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

Va multumesc frumos ptr răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postnatal Soaretiberiu Soaretiberiu Salut soția mea este însărcinată si cand va naște va avea 11 luni se munca ,pot sa rămân eu in postnatal dar in ultimi 2 ani am 4 luni care nu am avut ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil-tata Adina8822 Adina8822 As dori sa stiu daca tatal poate intra in concediu de crestere copil daca mama a lucrat fara intrerupere in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez ca și îngrijitoare bătrâni austria de ... MDaniel@ MDaniel@ Bună ziua! Lucrez ca și îngrijitoare bătrâni Austria de 8 ani. 5 săptămâni Austria apoi 5 săptămâni liber acasa . Întrebarea mea este: plănuiesc ... (vezi toată discuția)