ce cursuri de perfectionare pot fi considerate ca si suficiente pentru a putea participa la concursul pentru promovare rapida, in cazul unui consilier? Multumesc .
cele care le apreciaza angajatorul....oricum, in sistemul public, in general, azi estei afara, maine direct director...sau toata viata simplu consilier cu toate exemenele luate
Multumesc. cunosc lucrurile acestea prea bine. Am tot citit legislatia care reglementeaza cariera functionarului public. Din pacate legile sunt incalcate atunci cand se vrea, si nerespectate cand nu esti pe placul celor de la R.U.
Art. 70
(1) Pot beneficia de sistemul de promovare rapidă în funcţia publică:
a) persoanele care au absolvit programe organizate, în condiţiile legii, pentru obţinerea statutului de manager public;
b) funcţionarii publici care au promovat concursul prevăzut la art. 65 alin. (3).
(2) Pot participa la concursul prevăzut la alin. (1) lit. b) funcţionarii publici care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au cel puţin 1 an vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) au obţinut calificativul foarte bine la evaluarea performanţelor profesionale individuale din ultimul an;
c) nu au în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi;
d) au urmat cel puţin o formă de perfecţionare profesională în ultimul an.
(3) Concursul pentru promovarea rapidă prevăzut la art. 65 alin. (3) se organizează anual, de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în limita numărului de funcţii publice rezervate promovării rapide.
Art. 71
(1) Perioada în care o persoană a urmat programe organizate, în condiţiile legii, pentru obţinerea statutului de manager public este asimilată perioadei de stagiu.
(2) În cazul nepromovării programelor prevăzute la alin. (1), perioada de stagiu nu constituie vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiilor publice şi nici vechime în funcţia publică.
Daca este vorba de perfectionare banuiesc ca trebuie sa o faceti pe meseria dvs. sau daca persoana desemnata cu atributii de numire in functia publica , considera ca forma de perfectionare absolvita de dvs. corespunde este OK. Oricum cred ca aveti nevoie de propunerea conducatorului, deci tot de el depindeti.
Multumesc, ma gandeam ca primesc cateva exemple de astfel de cursuri, sa-l pot alege pe cel pe care mi-l pot permite din punct de vedere al costului si timpului necesar.
Perfectionare profesionala, dupa parerea mea , inseamna sa te perfectionezi in meseria pe care o practici. Daca dvs. sunteti consilier in cadrul serviciului de urbanism, zic eu degeaba faceti un curs de perfectionare in domeniul asistenta sociala pentru ca nu cred ca v-ar folosi la nimic. Si apoi tot trebuie sa fiti propus pentru promovare de catre sefii ierarhici. Degeaba faceti cursurile pe banii dvs. si asa putini si va treziti ca sunt alte persoane propuse. Purtati o discutie cu sefii dvs. dupa care luati hotararea care va avantajeaza pentru a nu va cheltui banii si a va pierde timpul degeaba. Aveti si calificativul de foarte bine la evaluarea anuala? Incercati sa purtati o discutie cu cei de la RU poate gasiti intelegere si va sfatuiesc ei cum se procedeaza la dvs. in institutie. Pentru promovare trebuie sa aveti o functie publica rezervata. Rezervarea se face de catre institutia dvs.chiar daca examenul se organizeaza de ANFP.Succes!