Buna seara, numele meu este E.M. si sunt profesoara.As dori sa ma ajutati intr-o problema: in fiecare an se organizeaza la nivel de scoala, zona, regiune o competitie bussines plan la care participa firmele de exercitiu infiintate de elevii nostri.Din pacate, anul trecut, ideea de afaceri prezentata de elevii unui liceu a fost ,,preluata,, de un om de afaceri ce facea parte din echipa de organizare si jurizare a competititei si pusa in aplicare fara nici o explicatie fata de copii sau profesori.As vrea sa stiu daca exista vreun mod de ,,protejare,, a acestor idei, pentru a nu putea fi furate de oricine?
Multumesc
Cred ca cel mai bine contactati organizatorul acestei competitii - concurs „Business Plan” care se adresează firmelor de exerciţiu înfiinţate de elevi, pentru a vedea regulamentul si sa vedeti daca au ceva clauze de protejare (pe baza dreptului de autor) a proiectelor propuse.
ideile nu se pot proteja prin drept de autor. in alta ordine de idei un business plan nu poate face obiectul protectiei prin brevet.
Ceea ce se putea proteja era "know how-ul", adica printr-un contract cu organizatorii sa reglementati obligatia de a nu face adica de a se abtine in a pune in practica ideile dezvaluite in cadrul concursului sub sanctiunea platii unor daune.