avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Bussines plan
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Bussines plan

Buna seara, numele meu este E.M. si sunt profesoara.As dori sa ma ajutati intr-o problema: in fiecare an se organizeaza la nivel de scoala, zona, regiune o competitie bussines plan la care participa firmele de exercitiu infiintate de elevii nostri.Din pacate, anul trecut, ideea de afaceri prezentata de elevii unui liceu a fost ,,preluata,, de un om de afaceri ce facea parte din echipa de organizare si jurizare a competititei si pusa in aplicare fara nici o explicatie fata de copii sau profesori.As vrea sa stiu daca exista vreun mod de ,,protejare,, a acestor idei, pentru a nu putea fi furate de oricine?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elenamihalache , utilizator 21:05, 22 Februarie 2012
Cred ca cel mai bine contactati organizatorul acestei competitii - concurs „Business Plan” care se adresează firmelor de exerciţiu înfiinţate de elevi, pentru a vedea regulamentul si sa vedeti daca au ceva clauze de protejare (pe baza dreptului de autor) a proiectelor propuse.
Buna ziua,
Nu exista clauze de protejare a proiectelor propuse.Daca ar fi existat, una din ideile de anul trecut, nu ar fi fost furata.
ideile nu se pot proteja prin drept de autor. in alta ordine de idei un business plan nu poate face obiectul protectiei prin brevet.

Ceea ce se putea proteja era "know how-ul", adica printr-un contract cu organizatorii sa reglementati obligatia de a nu face adica de a se abtine in a pune in practica ideile dezvaluite in cadrul concursului sub sanctiunea platii unor daune.
Multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejarea unei idei de afacere Axinte Ion Axinte Ion Am o idee de afacere si urmeaza sa ma intalnesc cu niste potentiali investitori. Cum as putea sa o protejez, ca sa nu ajung in situatia in care potentialii ... (vezi toată discuția)
Inregistrare osim - tabel excel. ca ce?? adela05 adela05 Un tabel in excel care completat da anumite date de business, ca ce poate fi inregistrat la osim? (vezi toată discuția)
Fonduri europene si afaceri Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Din pacate nu stiu prea multe despre fondurile europene dar mai stiu cate ceva despre afaceri. Ma gandeam la urmatoarea posibilitate: vorbesc cu ... (vezi toată discuția)