avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de mostenire.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de mostenire.

Buna seara,
As dori, pe acesta cale, sa aflu care sunt modalitatile prin care sotia mea, actuala, poate avea drept de mostenire, in totalitate, asupra apartamentului meu, pe care l-am cumparat inainte de a ma casatorii cu ea?
Mentionez faptul ca, eu am o fiica, majora, rezultata dintr-o casatorie anterioara.
In asteptarea unui raspuns, va multumesc cu respect.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:45, 19 Februarie 2012
Drept in totalitate nu poate avea Decat daca II vindeti si pretul este real, serios si I'l poate demonstra, altfel orice act o sa faceti donatie, testament, la decesul dvs va fi supus reductiunii daca incalca rezerva succesorala a fiicei dvs. Pt ca la mostenire vor veni in concurs. Insa in principiu orice act poate fi atacabil.
Va multumesc pentru promtitudine !!!
As dori sa mai aflu, daca fiica mea are posibilitatea, printr-un act notarial, sa declare ca renunta la dreptul de mostenire in favoarea sotiei?
Nu se poate cat timp dvs sunteti in viata, pactul asupra unei mosteniri nedeschise este interzis! Mostenirile se deschid prin moarte. Poate face acest lucru dupa decesul dvs in cadrul dezbaterii succesorale printr o declaratie de renuntare la succesiune.
Va multumesc.
Buna ziua,
Cand v-ati referit la vanzarea apartamentului, sa inteleg vanzarea catre sotie?
Este posibil?
Cu respest.

Alte discuții în legătură

Mostenire laurentiu1969 laurentiu1969 Parintii mei sunt despartiti fara a fi divortati,de 10 ani.Mie mi-au cumparat un apartament pe numele meu,fara nici o clauza de a renunta la partea mea din ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament ieeugen ieeugen buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. pot face donatia unui apartament unuia dintre fii mei? ce acte imi trebuie si cam care ar fi conditiile ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil - speta complicata drupavel drupavel Buna seara, Am si eu eu urmatoarea speta : Tatal meu, care a decedat, avea de recuperat o suma de bani la momentul decesului de la un prieten de familie ... (vezi toată discuția)