avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrare prin efractie in apartament
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrare prin efractie in apartament

as dori sa aflu ce pedeapsa risca o persoana care violeaza un domiciliu
in lipsa proprietarilor si depune actiuni de distrugere asupra bunurilor
din interiorul acestuia?precizez ca persoana in cauza este cunoscuta a avea
un comportament agresiv doar in momente cand se afla sub influenta alcoolului.
va multumesc
pai violare de domiciliu, distrugere, daca a si luat ceva din casa e furt....
mai multe.
1.Violare domiciliu - art.192 al.1 c.pen - pedeapsa 6 luni la 4 ani inchisoare
la al.2 al aceluiasi articol , daca fapta , este savarasita de mai multe persoane , pedeapsa este de la 3 ani la 10 ani.
Pentru fapta savarsita in conditiile al.1. , o data cu retragerea plangerii penale a partii vatamate este inlaturata raspunderea penala a inculpatului.
2.Distrugere bunuri - art.217 al.1 c.pen - pedeapsa o luna la 3 luni inchisoare sau amenda.
Faptele pot intra in concurs de infractiuni , astfel ca la pedeapsa mai mare aplicata pentru una dintre fapte , instanta poate dispune adagarea unui spor de pedeapsa (art.34 c.pen.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu florina_buica florina_buica ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele ... (vezi toată discuția)
Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)
Socrii m-au agresat la mine in casa, ce sanctiune exista pentru ei? eddy_krizet eddy_krizet eu am 28 de ani si femeia pe care o iubesc,si care ma iubeste aproape 20 si sa hotatat sa stea cu mine,iar intr-o zi le-a zis parintilor ca ea nu mai merge ... (vezi toată discuția)