Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților.Participă →
Bruta a scris:
>Concediul medical este vechime in munca!
perioada cat un salariat este in c.m. constituie vechime in munca
si nu se deduce nici din dreptul la concediul de odihna din acel an. Mai mult, aceasta perioada este platita, de angajator in primele zile si se casa de asigurari de sanatate , pentru celelalte zile, in procent de 85-100%,functie de clasificarea bolii din punct de vedere a urgentei medicale.
sanatate,
radu S. IASI
cum ai ajuns la concluzia ca perioada in care un salariat este in c.m medical nu se deduce din dreptul la concediul de odihna pe anul respectiv ?
ai gasit vreo prevedere referitoare la acest lucru ?
simona onofrei
>
>
>Bruta a scris:
>>Concediul medical este vechime in munca!
>
>perioada cat un salariat este in c.m. constituie vechime in munca
>si nu se deduce nici din dreptul la concediul de odihna din acel an. Mai mult, aceasta perioada este platita, de angajator in primele zile si se casa de asigurari de sanatate , pentru celelalte zile, in procent de 85-100%,functie de clasificarea bolii din punct de vedere a urgentei medicale.
>sanatate,
>radu S. IASI
Cam tarziu ti-am citit intrebarea si nu stiu daca raspunsul meu mai are relevanta.
S-a facut o mare eroare de interpretare.
Conform Lg. 19/2000, perioada in care o persoana s-a aflat in concediu medical/maternitate/crestere copil ... constituie STAGIU DE COTIZARE, respectiv va fi luata in considerare la calculul ulterioarelor prestatii de asigurari sociale, fie pe termen scurt, respectiv boala si altele, fie pe termen lung, respectiv pensiile, dar sub nici o forma NU CONSTITUIE vechime in munca. Conform Lg. 53/2003 Codul muncii, vechimea in munca reprezinta timpul efectiv lucrat. Nu se vor lua in calcul perioadele in care CIM a fost suspendat si mai mult decat atat, durata efectiva a concediului de odihna, conf. art. 140(2) "se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic".
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Concediu
ardaco
daca un salariat a avut in cursul unui an concediu medical 90 zile , cat concediu de odihna mai are dreptul ? ( in mod normal ar fi avut 21 zile ) (vezi toată discuția)