in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului am realizat venituri salariale ca si angajata intr-o institutie financiara din Romania.
In acealasi timp, in urma cu 3 luni - Noiembrie 2011 am castigat procesul intentat fostului angajator - care a dispus restructurarea ilegala a pozitiei detinute de catre mine. Instanta a decis anularea deciziei de restructurare formulata de catre angajator in data de 13 Iulie 2010 si reincadrarea mea pe pozitia detinuta inainte, cu plata unei despabugiri egale cu veniturile mele salariale avute dupa restructurare si pana la zi 6 Februarie 2012.
Intrebarea mea este urmatoarea: veniturile pe care trebuie sa mi le acorde fostul angajator sunt luate in calculul indemnizatiei de crestere copil? Acestea au fost aferente si celor 12 luni dinainte de nasterea copilului. De asemenea, pentru aceste sume s-au platit impozitele la Stat la fel ca pentru orice alt venit salarial.
Veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea, încasate în perioada de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, fiind venituri care rezultă din realizarea unor activităţi supuse impozitului pe venit.
Va multumesc pentru promptitudine si pentru raspunsurile argumentate.
In acest caz, cum ar trebui sa procedez in continuare la depunerea dosarului la primarie pentru obtinerea indemnizatiei? Considerati ca este necesar sa solicit, printr-o cerere scrisa, fostului angajator o adeverinta din care sa rezulte veniturile din utlimele 12 luni?
Trebuie sa luati de la angajator o adeverinta din care să rezulte că ati realizat venituri din salarii.
Modelul il gasiti aici www.avocatnet.ro/UserFiles/a...