avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Veniturile luate in considerare la calculul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Veniturile luate in considerare la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an

Buna ziua,

in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului am realizat venituri salariale ca si angajata intr-o institutie financiara din Romania.
In acealasi timp, in urma cu 3 luni - Noiembrie 2011 am castigat procesul intentat fostului angajator - care a dispus restructurarea ilegala a pozitiei detinute de catre mine. Instanta a decis anularea deciziei de restructurare formulata de catre angajator in data de 13 Iulie 2010 si reincadrarea mea pe pozitia detinuta inainte, cu plata unei despabugiri egale cu veniturile mele salariale avute dupa restructurare si pana la zi 6 Februarie 2012.

Intrebarea mea este urmatoarea: veniturile pe care trebuie sa mi le acorde fostul angajator sunt luate in calculul indemnizatiei de crestere copil? Acestea au fost aferente si celor 12 luni dinainte de nasterea copilului. De asemenea, pentru aceste sume s-au platit impozitele la Stat la fel ca pentru orice alt venit salarial.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 19 Februarie 2012
Buna dimineata,

Bine-nteles ca vor fi luate in calcul. Doar sunt venituri salariale obtinute in baza unei hotarari judecatoresti.
Veniturile obţinute în baza unor hotărâri judecătoreşti şi altele asemenea, încasate în perioada de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului, fiind venituri care rezultă din realizarea unor activităţi supuse impozitului pe venit.
Va multumesc pentru promptitudine si pentru raspunsurile argumentate.

In acest caz, cum ar trebui sa procedez in continuare la depunerea dosarului la primarie pentru obtinerea indemnizatiei? Considerati ca este necesar sa solicit, printr-o cerere scrisa, fostului angajator o adeverinta din care sa rezulte veniturile din utlimele 12 luni?
De la Primarie veti primi o adeverinta tip pentru venituri cu care mergeti la angajator sa o completeze.
Trebuie sa luati de la angajator o adeverinta din care să rezulte că ati realizat venituri din salarii.
Modelul il gasiti aici
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

sau

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizație copil monicababes monicababes Sunt interesata dacă hotărârile judecătorești primite în ultimele 12 luni anterioare nașterii copilului întra în calculul indemnizației de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului Gherlan_cosmin Gherlan_cosmin buna ziua, un minim al concediului de maternitate/paternitate il cunoastem toti (600lei/luna)nu stiu care este maximul si daca in acel calcul intra si primele ... (vezi toată discuția)
Prima salariala nimenea nimenea Buna ziua! Cumva primele se iau in calcul la stabilirea indemnzatiei pentru crester copil? (vezi toată discuția)