Tatal meu a cumparat un apartament confort I cu 2 camere, intr-un cartier marginas din oras. In 15 .06.2008 s-a prezentat la notar pentru a incheia contractul. Conform extrasului da carte funciara apartamentul era proprietatea personala unui domn Popescu, fara a mai fi scris ceva in extras. I s-a operat in extras dreptul de proprietate, a primit o copie , conform legii si......surpriza. In luna septembrie este chemat in judecata pentru ca cineva, o familie, revendica apartamentul, ca fiind mostenitori cu testament.
A intrat in posesia extrasului (foaie de avere) pe care este operat , in data de 10.06.2008, un inscris de ipoteca pentru deschiderea actiunii de succesiune. S-a prezentat la proces si a constatat ca d-l Popescu cumparase acest apartament de la o doamna (Sultanu) care si-a facut succesiunea dupa mama ei, aceasta succesiune fiind contestata la acest proces .Intrebarea mea este : ce se intimpla cu apartamentul cumparat de tatal meu ! Exista posibilitatea sa piarda acest apartament, in conditiile in care doamna Sultanu( prima vanzatoare) este paralizata si intretinuta de copii ?(deci n-are bunuri proprii !)
Am vorbit cu fiica ei la telefon si mi-a spus ca ei nu au stiut de aceasta familie cu testament , iar banii primiti pe apartament au fost impartiti la copiil pentru a-si plati creditele la banca.
Domnul Popescu , chemat si el in judecata, spune ca el n-are ce sa plateasca nimanui nimic. Imobilul era liber de sarcini, cand l-a cumparat si l-a dat liber de sarcini .
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla ? Tatal meu este bolnav de diabet si cred ca asemenea nebunie romaneasca ii aduce sfirsitul Este speriat, socat, cu nervii la pamant, mai ales ca si-a vandut un apartament (dupa decesul mamei) si toti banii i-a bagat in acest apartament.
Cine este vinovat ca inainte cu 5 zile de contract s-a operat o sarcina in cartea funciara si la notar era un extras curat ?
Astept raspunsul dvs. cu multumiri anticipate ,
Claudiu Roman
Cel mai recent răspuns:
claudiu96 , utilizator
18:34, 10 Noiembrie 2008