avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

Buna ziua. Am si eu o rugaminte la d-voastra si va rog din suflet sa ma ajutati. tatal meu a murit in urma cu 2 ani dupa urma caruia a ramas ca mostenire un apartament care se afla intr-o stare de nelocuit. As vrea sa iau eu acest apartament dar frati si mama nu imi cedeaza dreptul lor. ce sanse am sa intru in posesia apartamentului care costa in jur de 300 mil lei vechi. de precizat este ca eu am suportat cheltuielile de inmormantare 120 mil lei vechi si am platit la stat 8o mil lei vechi acestea fiind datori la asociatie si inpozit de pe vremea cand traia tatal meu. Daca deschit taxa de succesiune am vreo sansa sa castig pe baza investitiei facute de pana acum sau daca mama mea va castiga imi voi recupera bani cheltuiti?
Cel mai recent răspuns: ubeline , utilizator 17:14, 19 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc din suflet ptr raspuns. nu locuieste nimeni in acel apartament ptr ca nu se poate locui nu are apa nu are gaze ,ferestre deci este intr-o stare critica. eu vreau sa-l iau numai in memoria tatlui meu dar mama mea si un farte im cer pana la 200 de milioane lei vechi despagubire si tot eu sa platesc si taxa de succesiune. Daca mai platesc si cheltuielile de judecata atunci ajung cu cheltuielile mela la suma care valorifica apartamentul de acea nu stiu ce e de facut.
Dezbateti succesiunea in instanta, unde se va realiza o evaluare a apartamentului si in conditiile in care este are o valoare mai mica.

Taxa de timbru si celelalte cheltuieli vor fi platite de toate cele 3 parti in functie de cota parte a fiecaruia, asta va fi dispus de instanta.

În termen de 3 ani de la decesul tatalui puteti solicita de la mama si frate sa va plateasca partea lor din cheltuielile cu inmormantarea si cele avute inainte de deces.
Va multumesc frumos ptr raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă la moștenire Mandras07 Mandras07 Bună ziua, În iarna anului 2013 bunicul meu din păcate a decedat , noi fiind o familie mai sărăcăcioasă nu am avut banii necesari pentru a face ... (vezi toată discuția)
Succesiune disturbia disturbia buna ziua, tatal meu vitreg a murit acum 10ani. acum 2 luni a murit si mama mea.dupa ce am alergat dupa toate actele de proprietate, am aflat ca nu pot sa ... (vezi toată discuția)
Speta mostenire mm21 mm21 Buna seara, am urmatoarea speta: -in urma decesului tatalui meu am ramas 5 frati si mama, care i-am cedat partea noastra unui farte mai mare(frati impreuna cu ... (vezi toată discuția)