avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA taxare inversa pt auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA taxare inversa pt auto

Dupa cit timp se amortizeaza un vehicul inregistrat pe firma?
Sau altfel spus, daca a fost achizitionat un auto pe firma, fara plata TVA(taxare inversa) si au trecut 3 ani, la vinzare catre pers fizica mai trebuie platit TVA de catre firma vinzatoare? Daca da, la ce valoare?
Cel mai recent răspuns: irsconsult , utilizator 10:56, 13 Octombrie 2012
1. 4 sau 5 ani functie de tip (vezi legea 15/1994)
2.Da.
3.24%
M-am referit la ce valoare, la cea de achizitie sau la cea de vinzare?
Iar daca au trecut mai multi de 5 ani de cind a fost cumparat pe firma respectiva, valoarea de vinzare poate fi 0?
Mare atentie la astfel de vanzari. De ce:
1.Dvs. puteti sa vindeti la orice pret doriti. Dar orice control va spune ca vanzarea oricarui mijloc fix se va face la pretul pietei.
2.La pretul pe care-l faceti se adauga TVA 24%.
In concluzie legal este pretul pietei + TVA.
Rog a nu se da raspunsuri eronate de persoanele ce nu cunosc legea .
Un autoturism se amortizeaza contabil pe firma in 4 ani dupa care daca vrei sa-l vinzi unei persoane fizice inclusiv tu ca actionar sau administrator unic il poti vinde cu 1 leu + TVA aferent de 24% aferent acestui leu .
Incearcati dvs. sa-l vindeti cu un leu si apoi fiscul o sa are ce spune. Va rog cititi legea.

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix manolacheflorentina manolacheflorentina buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu vanzarea unui mijloc fix neamortizat integral, daca la vanzare trebuie sa vina un evaluator sa-l ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto caradis caradis Buna ziua. Doresc sa imi cumpar din Germania o masina second hand pe firma. Propietarul imi factureaza fara tva. Ce se intampla cand ajung cu ea in tara ? ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)