Dupa cit timp se amortizeaza un vehicul inregistrat pe firma?
Sau altfel spus, daca a fost achizitionat un auto pe firma, fara plata TVA(taxare inversa) si au trecut 3 ani, la vinzare catre pers fizica mai trebuie platit TVA de catre firma vinzatoare? Daca da, la ce valoare?
Nu va suparati domnule "asbinvest" dar studiind activitatea dvs. cred ca aveti studii de drept si nu economice. Trecand peste interventia dvs. destul de dura sunt convins ca nu ati avut de-aface decat la suprafata cu fiscul si cu atat mai mult cu studiul in amanunt al Codul Fiscal si al Codului de Procedura Fiscala. Va rog, am fost in fisc 10 ani si stiu despre ce vorbesc si nu mai dati sfaturi care pot sa duca la neplaceri pentru cei care le citesc. Nu fac aprecieri in ceea ce privesc chestiunile de drept pentru ca imi cunosc limitele, dar in ceea ce priveste fiscul cunosc destule.
PS. Sunt tare curios cum poate un asociat vinde un mijloc fix fara aprobarea AGA, mai ales daca sunt mai multi asociati? Aceeasi intrebare pentru administrator daca nu este mandatat de AGA?
domnule George 1962, sunt si eu interesat de problema si chiar sunt foarte in tema.
Respect opinia dvs, dar ea trebuie fundamentata atat cu motiv de fapt(ceea ce ati facut) cat si mai ales cu temei de drept. Astept cu interes maxim citat din actul normativ si articolul din 571/2003, 44/2004, 92/2003 sau orice alt act legal de reglementare FISCALA, care sa confirme faptul ca nu se poate vinde/scoate din patrimoniu dupa amortizarea mijlocului fix, la orice valoare dorita,cu conditia colectarii tva(24%) aferenta (exceptand imobiliele supuse reevaluarii conform pietei)
Permiteti-mi sa suspectez ca va bazati pe stravechea interzicere a vanzarii sub pret, aplicabila marfurilor undeva pana in maxim 1998 dupa care a fost abrogata, mai ales ca ati lucrat in domeniu acum ceva ani.
P.S. De presupuneri bazate pe abuzurile arbitrare propagate prin zvonuri folclorice autohtone tip sperietoara de fiscul atotputernic, am mai auzit si cred ca suntem satui.Important este daca inspectorii au baza legala solida conforma cu realitatea, sau este pe langa subiect prin asimilare/abuz sau nici nu exista cu desavarsire pt ca ei fac ce vor cu titlu de litera de lege.Sa nu uitam ca orice abuz neintemeiat legal este facil desfiintabil prin contestatii ale actelor administrative incheiate pe "vechile practici" de "experti in domeniu"
Tva achizitie auto
caradis
Buna ziua. Doresc sa imi cumpar din Germania o masina second hand pe firma. Propietarul imi factureaza fara tva. Ce se intampla cand ajung cu ea in tara ? ... (vezi toată discuția)