avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar

Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare...in procesul de partaj judiciar s-a invocat falsul actului de vanzare cumparare dintre parinti(unul din ei decedat) si copil de catre fratele acestuia...S-a trimis la curtea de apel pentru a se judeca in penal si s-a dat o hotarare definitiva cum ca actul este perfect valabil,intre timp procesul civil fiind suspendat....acum s-a repus pe rol si partea reclamanta a invocat articolul 184 cpc....se poate invoca articolul 28 cpp?eu inteleg ca s-a judecat o data in penal si a reiesit ca nu este fals...de ce ar trebui sa se judece iar in civil?sa se faca iar expertiza?chiar nu inteleg...se poate invoca articolul 28 cpp pentru a nu se continua procesul doarece s-a mai judecat o data in penal?
Cel mai recent răspuns: alexandra22 , utilizator 18:57, 19 Februarie 2012
Latura civila nu cred ca a fost solutionata.
Din acest motiv se poate incerca sa se judece din nou.
se poate invoca vreun articol impotriva acestui 184cpc care sa arate ca nu are relevanta a se constata din nou ca este sau nu fals un act odata ce s-a dat o hotarare definitiva ca nu este fals la curtea de apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista o prevedere potrivnica in cpp care ma impiedica sa invoc art. 184 (1) a) din cpc? eusaisapte eusaisapte Exista o prevedere potrivnica in CPP care ma impiedica sa invoc art. 184 (1) a) din CPC in raport cu un proces penal? Sau trebuie sa introduc o actiune civila ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral alexandra22 alexandra22 buna seara!am si eu o intrebare daca se poate sa imi raspundeti....s-a deschis un proces civil de partaj reclamantul a invocat ca un contract de v-c este ... (vezi toată discuția)
Plangere in fata judecatorului impotriva rez.sau ord. de netrimitere in judecata alexandra22 alexandra22 ce cale de atac urmeaza dupa ce s-a facut plangere impotriva rezolutiei procurorului de neincepere a urmaririi penale iar aceasta a fost respinsa ca ... (vezi toată discuția)