avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Poate candida cineva la o functie de consilier sau ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Poate candida cineva la o functie de consilier sau primar daca are o condamnare cu suspendare ori o amenda penala?

are drept de a candida cineva la o functie publica (consilier,sau primar) daca are o condamnare cu suspendare ori amenda penala
Cel mai recent răspuns: danmarc , utilizator 22:06, 19 Februarie 2012
Conform Codului Penal in art. 64. - Pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi consta in interzicerea unuia sau unora din urmatoarele drepturi:
a) dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice;
b) dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat;
c) dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii;

Daca in dispozitivul sentintei (ultima parte, care are ca titlu..Curtea Decide...) se regaseste art. de mai sus, atunci nu mai aveti dreptul de a candida la o functie publica.

ms

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepsele accesorii!!! wuwu99 wuwu99 ce inseamna pedepsele accesorii?va multumesc un forum super (vezi toată discuția)
Decizia unei pedepse Moraru Ramona Moraru Ramona Buna ziua!tatal meu este in puscarie si as vrea sa stiu ce inseamna asceasta decizie care iau dat.o!Intemeiul art. 396 aliniatul 1,2 cod procedura penala pt. ... (vezi toată discuția)
Legalitate anulare permis de conducere bestflorin bestflorin Am avut un accident de circulatie in urma caruia am fost condamnat la 1 an cu suspendare.Ca pedeapsa accesorie am primit interzicerea dreptului de a conduce ... (vezi toată discuția)