avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Anulare marcã O.S.I.M.
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Anulare marcã O.S.I.M.

Buna seara !
Cesiunea unei marci sau o decizie a OSIM poate fi anulata de orice Tribunal din tara sau numai de Tribunalul din Bucuresti ?
Multumesc.
Buna ziua, doar Tribunalul Bucuresti.
Buna seara,
In urma cu circa o luna la OSIM a fost inregistrata la sectiunea design o forma de hala metalica formata din cadre arce de cerc cu sectiune spatiala (grinda cu zabrele spatiala).
Intrebarea mea este cum s-a putut ca acele desene sa fie acceptate deoarece nu au nimic nou sau diferit fata de o structura clasica de acest tip. Aceste tipuri de structuri au fost publicate in diverse carti de specialitate, norme, normative, standarde si manuale de specialitate.
Din punct de vedere al unui inginer proiectant acea structura se defineste ca o structura in cadre formata din stalpi si grinda curbata care poate lua orice forma in ansamblul ei.
La baza acelor desene sta grinda cu zabrele spatiala din care sunt formate cadrele de rezistenta ale unei constructii. NIMIC DEOSEBIT.
Pe langa acest fapt pot spune ca sunt implicat ca "parte vatamata" deoarece acel proiect de structura a fost proiectat de mine si autorizat. Cosntructia a fost executata si functioneaza de aproximativ un an. Desenele prezentate la OSIM au fost copiate din proiectul meu de rezistenta de pe care au sters cotele de pe desene.
Jenant OSIM.

Buna ziua. Puteti face opozitie la inregistrarea designului, in cazul in care considerati ca designul a fost acordat "abuziv". In functie de statusul cererii de design luati legatura cu un consilier in proprietate industriala pentru a va sfatui care este cea mai buna cale de atac, daca va considerati nedreptatit. Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi ebook rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Cu eforturi considerabile am reusit sa elaborez un ebook pe care as dori sa il comercializez prin intermediul internetului. Nu doresc ... (vezi toată discuția)
Protectia proprietatii intelectuale, drepturi de autor proiect Kapy Kapy Buna ziua, M-am apucat de un proiect si vreau sa-l pun in practica sau sa-l vand mai departe celor interesati insa as vrea ca sa-l protejez cumva, adica sa am ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)