Suntem bunicii si avem un singur nepot in varsta de 11 ani si jumatate.Mentionez ca pina mai acum vreo 3-4 luni totul era perfect intre mine si fica mea. .Fica mea a divortat ,si a ramas la ea copilul .Pina acum citeva luni ,copilul a fost crescut de noi : locuia la noi ,il duceam la scoala , mancare , spalare , etc.Acum ne am certat -eu cu fica mea - si ea are un nou prieten si a luat copilul mai mult cu forta de la mine( pt ca nu am vrut sa o ajut cu bani pt prietenul ei ).In urma acestui conflict avut intre noi , doua, nu pot sa-mi mai vad nepotul -nu ma lasa sa l vad , nu pot sa vorbesc cu el la telefon /internet,nu pot sai ofer nimic pt nepot ,care a fost crescut de noi , din prima zi si pina la aceasta cearta.Nepotul isi doreste sa fie cu noi, si se vede cit de mult sufera.Ce pot sa mai vorbesc cu el decit pe la scoala in pauze si atunci tot cu frica caci copilul este stresat , pedepsit si amenintat cu bataia (mereu se uita imprejur sa nu fie vazut de fica mea sau prietenul ei, caci apoi are de suferit) daca vorbeste sau primeste ceva de la mine.As vrea sa mi dati un sfat cum sar putea rezolva aceasta problema caci de discutat cu fica mea , nu se poate sub nici o forma , caci eu am mai incercat sa ma impac cu ea , de dragul nepotului-dar nu exista cale de impacare .Multumesc.
Aveti la dispozitie o actiune in justitie care sa va confere dreptul indiferent de opozitia mamei minorului.
Adica trebuie sa deschideti un proces.
Exista si o procedura de urgenta pentru astfel de situatii.
Va recomand sa va adresati unui mediator, care va poate ajuta sa negociati cu fiica dumneavoastra pentru a gasi o solutie in interesul nepotului dumneavoastra. Contactati un mediator si informati-va cum va poate fi de folos aceasta procedura, informarea si consilierea privind medierea este gratuita.
Va doresc sa aveti parte de sanatate, liniste si bucurii alaturi de nepotel!
(1) Copilul are dreptul de a menține relații personale și contacte directe cu părinții, rudele, precum și cu alte persoane față de care copilul a dezvoltat legături de atașament.
(2) Copilul are dreptul de a-și cunoaște rudele și de a întreține relații personale cu acestea, precum și cu alte persoane alături de care copilul s-a bucurat de viața de familie, în măsura în care acest lucru nu contravine interesului său superior.
(3) Părinții sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot împiedica relațiile personale ale acestuia cu bunicii, frații și surorile ori cu alte persoane alături de care copilul s-a bucurat de viața de familie, decât în cazurile în care instanța decide în acest sens, apreciind că există motive temeinice de natură a primejdui dezvoltarea fizică, psihică, intelectuală sau morală a copilului. ”
—Art. 14 din Legea 272/2004 privind protecția drepturilor copilului.
Sa aveti bucurii provenite de la singurul nepot pe care il aveti!
Daca stiti ca nepotul are probleme daca se intalneste sau primeste ceva de la dvs., de ce nu lasati timpul sa lucreze in favoarea dvs. ?
Situatia imposibilitatii unei discutii este momentana. Sunt sigur ca mai devreme sau mai tarziu fiica dvs. va dori o discutie cu dvs.. Cu rabdarea treci marea.
E bine sa stiti ca situatiile relationale sunt in permanenta schimbare fie spre bine fie spre rau.
cu toata stima si consideratia Nicolaie
[editat- nu v-am sters mesajul pt ca acesta continea citate . Pt viitor, un mesaj sters ramane sters, nu-l repostati