buna ziua va rog invatati-ma si pe mine ce sa fac ,am un unchi care de 4 ani ma tot da in judecata pentru tot ce ii trece prin cap in fiecare luna ma tot trezesc cu cite un proces ,pe linga mine si pe prietenul meu l-a dat in judecata ,i-a facut o reclamatie la politie ,pe mama a dat-o si pe ea in judecata iar pe parintii lui in virsta de 86 respectiv 92 dupa ce i-au facut acte pe casa i-a dat in judecata pentru evacuare ,la politia locala am mers imi spun ca nu-l gasesc ,am sunat la politie cind a intrat peste mine in casa si m-a amenintat ca ma omoara a venit politia si nu i-a facut nimic ,ce sa fac cui sa ma adresez as putea sa-i intentez si eu un proces ajutati-ma va rog cu un sfat va multumesc mult
Dacă v-a ameninţat cu moartea, formulaţi plângere prealabilă pentru infracţiunea de ameninţare, în termen de 60 de zile de la săvârşirea faptei.
În ceea ce priveşte procesele civile, angajaţi-vă avocat. Dacă pierde procesele, veţi putea să vă recuperaţi de la dânsul cheltuielile de judecată, respectiv onorariul avocatului.
Dacă nu plăteşte, îl puteţi executa silit.
Dacă cererile de chemare în judecată sunt vădit neîntemeiate, puteţi solicita instanţei să-i aplice o amendă judiciară pentru abuz de drept procesual. Depuneţi la instanţe o listă cu procesele deschise de către procesoman - s-ar putea să găsiţi înţelegere din partea instanţei, pentru că nici judecătorilor nu le place să lucreze aiurea, pentru plăcerea unui aşa zis "justiţiabil".
A-ti putea sa faceti plangere la politie ptr. tulburarea linistii publice si violenta in familie, si sa-i intentati actiune in justitie din aceleasi considerente, enumerand tot ceea ce a-ti spus mai sus.
e bine si nu uita, trebuie sa dovedesti cele afirmate, de ce ai nevoie ?, ca amenintarile proferate de "unchi" - cu scuze dar, dubios unchi aveti, sigur e neam cu dvs. ?, pentruca o persoana cu astfel de apucaturi, iti doresti sa nu fie neam cu tine - sa fie facute si in prezenta altor 2 sau 3 persoane care sa accepte sa depun a marturie in fata instantei, politie, etc., bafta.