avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noul cod al muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noul cod al muncii

Se poate aplica noul cod al muncii atata timp cat in institutie este valabil pana in 2018, un contract colectiv de munca care are la baza vechiul cod al muncii si la care nu s-a adus nicio mofificare?X-(

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 22 Februarie 2012
In ce sens ? .. puteti sa ne dati mai multe detalii despre problema dvs ...
Pacta sunt servanda!!! Intelegerile intre parti au putere de lege! Cu o singura conditie! Sa nu contravina legislatiei actuale in vigoare! Ca urmare acel CCM la nivel de unitate poate fi valabil pana in 2018, dar sa nu intre in contradictie cu Legea nr.53/2003.!!! daca intra in contradictie cu prevederi ale legii nr.53/2003, acel CCM trebuie ACTUALIZAT!!!!SUCCES!
Ma refer in special la acordarea salariilor compensatorii pentru concedierile colective,( prevazute in CCM intern valabil pana in 2018, dar nu si in codul muncii din 2011) si la zilele libere neplatite(prevazute in codul muncii din 2011, dar nu si in CCM intern valabil pana in 2018). MUltumesc.
Art. 67 C.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Asadar, in situatia concedierilor care nu tin de persoana salariatului acestia pot beneficia de salarii compensatorii numai daca acordarea acestora este prevazuta in c.c.m. aplicabil sau daca acestea sunt prevazute in reg.intern, avand in vedere art.242 lit.c C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii alexandra24 alexandra24 buna ziua,as vrea sa stiu daca mai beneficiez de salarii compensatorii ca urmare a concedierii individuale?stiu ca CCMN 2010 prevede acest lucru dar stiu ca nu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ytalyanu ytalyanu Buna ziua,problema mea este urmatoarea:momentan ma aflu in concediul de cresterea copilului pana in octombrie 2014.Societatea la care lucram va fi preluata de ... (vezi toată discuția)