avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Tatal meu a decedat in urma cu mai multi ani aproximativ 20 ani , sunt unicul fiu si nu s-a facut succesiunea si nici certificate de mostenitor nu s-au eliberat , mama mea mai este in viata . Ea intentioneaza sa se recasatoreasca cu acte legale , ce drepturi de proprietate la fosta avere a tatalui meu ar avea noul sot al mamei adica tatal meu vitreg .
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 12:52, 20 Februarie 2012
La decesul mamei dvs va intra in concurs la mostenirea dansei cu dvs. Insa atunci in mod obligatoriu veti dezbate si dupa tatal dvs.
Pentru siguranta mea este bine de facut succesiunea pentru a fi sigur de partea mea sau nu este nici o problema pana la moartea mamei ? La decesul ei se va face imparteala intre mine si actualul ei sot la toata averea sau numai la 1/4 din ea adica din masa succesoriala a tatalui meu. Mama mea cat este in viata poate obtine certificatul de mostenitor si devenii proprietara pentru 1/4 din masa sucesoriala fara sa stiu eu ? Este posibil sa declare ca este unica mostenitoare si nu are copii ?

Sotul dansei va veni la mostenire pentru patrimoniul dansei, adica si acea parte din mostenirea tatalui care i se cuvine, indiferent daca dezbateti acum mostenirea dupa tatal dvs sau la decesul dansei.
Daca nu ati facut declaratie de acceptare a succesiunii in termen de 6 luni de la deces si nici dansa nu a facut acest lucru dar locuieste in casa care apartinea atat tatalui cat si ei, platind impozite este considerata drept acceptanta tacita a mostenirii. Cel mai bine este sa vorbiti cu dansa si ca sa fiti sigur ca nu veti avea probleme sa mergeti impreuna la notar si sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. Situatie: tatal decedeaza si lasa mostenire copiilor si sotiei (sotia fiind mama vitrega a copiilor). Dupa un timp, are loc si decesul mamei. ... (vezi toată discuția)
Succesiune jean59 jean59 Tatal meu a decedat acum 4 ani.A ramas mama mea si cu mine ( sunt singurul copil al lor ) .Intrebarea mea este daca succesiunea este obligatorie daca da si de ... (vezi toată discuția)