avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Tatal meu a decedat acum 4 ani.A ramas mama mea si cu mine ( sunt singurul copil al lor ) .Intrebarea mea este daca succesiunea este obligatorie daca da si de ce ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:30, 26 Septembrie 2013
In cazul in care de pe urma tatalui dvs. au ramas active succesorale, este necesar sa dezbateti succesiunea pentru a putea dispune de bunurile din masa succesorala si pentru a nu fi considerat ulterior strain de mostenire prin faptul neacceptarii acesteia, fie si acceptare tacita, pentru cea expresa nu mai sunteti in termen.
Bine dar tot ce are mama mea ramane tot la mine dupa moartea ei.
La decesul tatalui dvs., mostenitori sunteti dvs. si mama dvs. La decesul mamei veti mosteni bunurile dansei cat si bunurile pe care le-a dobandit in proprietate ca urmare a decesului tatalui dvs, in calitate de sotie supravietuitoare. Insa daca nu dezbateti si dvs. succesiunea tatalui dvs.nu veti avea titlu de proprietate asupra partii de mostenire cuvenita direct dvs. in calitate de descendent al defunctului
Cu scuzele de rigoare ,daca eu ii mostenesc pe amandoi parintii inseamna si nu am facut succesiunea inseamna ca nu sunt proprietar pe casa lor ?
Daca nu dezbateti succesiunea, nu se transmite masa succesorala, incluzand dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa decesul unui parinte marietaciolan marietaciolan Buna dimineata,va rog sa-mi expicati si mie ce mai pot face in urmatorul caz: tata a decedat acum 15 ani,am fost 4 frati dar o sora a decedat si am ramas 3 ... (vezi toată discuția)
Mostenire rambonel rambonel BUNA SEARA tatal meu a decedat in urma cu un an de zile.nu s-a facut sucesiunea datorita faptului ca eu sunt singurul fiu si nu am dorit sa o \"intristez:'' ... (vezi toată discuția)
Succesiune, obligatiile copiilor fata de parintele supravietuitor ancuta ursulet ancuta ursulet Tatal meu a decedat. Am ramas ca mostenitori mama si patru copii. Cheltuielile de inmormantare le-am suportat, cu mari discutii, toti copiii. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)