Tatal meu a decedat acum 4 ani.A ramas mama mea si cu mine ( sunt singurul copil al lor ) .Intrebarea mea este daca succesiunea este obligatorie daca da si de ce ? Va multumesc anticipat.
In cazul in care de pe urma tatalui dvs. au ramas active succesorale, este necesar sa dezbateti succesiunea pentru a putea dispune de bunurile din masa succesorala si pentru a nu fi considerat ulterior strain de mostenire prin faptul neacceptarii acesteia, fie si acceptare tacita, pentru cea expresa nu mai sunteti in termen.
La decesul tatalui dvs., mostenitori sunteti dvs. si mama dvs. La decesul mamei veti mosteni bunurile dansei cat si bunurile pe care le-a dobandit in proprietate ca urmare a decesului tatalui dvs, in calitate de sotie supravietuitoare. Insa daca nu dezbateti si dvs. succesiunea tatalui dvs.nu veti avea titlu de proprietate asupra partii de mostenire cuvenita direct dvs. in calitate de descendent al defunctului
Mostenire
rambonel
BUNA SEARA
tatal meu a decedat in urma cu un an de zile.nu s-a facut sucesiunea datorita faptului ca eu sunt singurul fiu si nu am dorit sa o \"intristez:'' ... (vezi toată discuția)