avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz conform art 65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz conform art 65

Va rog sa-mi spuneti care este procedura in situatia urmatoare:
Sotia mea a revenit la servici dupa 2 ani CCC (crestere copil) si din pacate ,asa cum se intampla in foarte multe cazuri i sa adus la cunostinta ca incepand de a doua zi ii inceteaza contractul de munca cu art. 65 iar timp de 20 de zile este in preaviz ( metionez ca a semna in prealabil cererea de reangajare).
Totodata i-au spus ca nu mai au nevoie de ea pana cand expira preavizul.
Nu stiu cum ar trebui sa procedeze , pentru ca in contractul de munca are un program de 8 ore /zi. Daca nu se mai duce in aceasta perioada, care sunt repercursiunile sau cum ar trebui sa procedeze pentru ca locul de munca era la domiciliul angajatorului..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 20 Februarie 2012
Faptul ca angajatorul i-a spus sotiei dvs ca nu mai este necesara prezenta acesteia la serviciu pe perioada de preaviz este consemnat intr-un document?
din pacate nu, doar verbal
In aceasta sitatie, exista posibilitatea, in cel mai rau caz, ca angajatorul sa nu recunoasca acest lucru , iar in perioada de preaviz sotia dvs sa fie trecuta absenta nemotivata.
I-am spus sa faca un e-mai in care sa solicite programul de lucrul in periada de preaviz, ar trebui sa faca o hartie si catre ITM?
Nu stiu daca o ajuta ITM-ul in aceasta situatie ... rezolvarea situatiei se face cu angajatorul ... odata cu email, sa trimita si o solicitare prin posta - o recomandata cu confirmare de primire.
Aveti grija ca email-ul nu consituie mijloc de proba intr-un eventual litigiu.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea preavizului de 15 zile andrei861 andrei861 Buna ziua! In cazul in care nu pot respecta preavizul de 15 zile de la la data depunerii demisiei ce sanctiuni as putea primi in acest caz,ar putea ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca andraduca andraduca mi s a zis sa stau in concediu 3 zile dupa care in preaviz de 15 zile...am revenit la lucru dupa cele 3 zile de concediu..dupa care mi sa spus sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Despre concediere alina240 alina240 Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi daca se poate. Cumnatul meu a lucrat pana de curand la o firma de constructii si din cauza ca i-a intarziat salariul i-a ... (vezi toată discuția)