Va rog sa-mi spuneti care este procedura in situatia urmatoare:
Sotia mea a revenit la servici dupa 2 ani CCC (crestere copil) si din pacate ,asa cum se intampla in foarte multe cazuri i sa adus la cunostinta ca incepand de a doua zi ii inceteaza contractul de munca cu art. 65 iar timp de 20 de zile este in preaviz ( metionez ca a semna in prealabil cererea de reangajare).
Totodata i-au spus ca nu mai au nevoie de ea pana cand expira preavizul.
Nu stiu cum ar trebui sa procedeze , pentru ca in contractul de munca are un program de 8 ore /zi. Daca nu se mai duce in aceasta perioada, care sunt repercursiunile sau cum ar trebui sa procedeze pentru ca locul de munca era la domiciliul angajatorului..
Multumesc
Faptul ca angajatorul i-a spus sotiei dvs ca nu mai este necesara prezenta acesteia la serviciu pe perioada de preaviz este consemnat intr-un document?
In aceasta sitatie, exista posibilitatea, in cel mai rau caz, ca angajatorul sa nu recunoasca acest lucru , iar in perioada de preaviz sotia dvs sa fie trecuta absenta nemotivata.
Nu stiu daca o ajuta ITM-ul in aceasta situatie ... rezolvarea situatiei se face cu angajatorul ... odata cu email, sa trimita si o solicitare prin posta - o recomandata cu confirmare de primire.
Aveti grija ca email-ul nu consituie mijloc de proba intr-un eventual litigiu.
Despre concediere
alina240
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi daca se poate.
Cumnatul meu a lucrat pana de curand la o firma de constructii si din cauza ca i-a intarziat salariul i-a ... (vezi toată discuția)