avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare studii superioare

Buna ziua,
Pana nu demult am fost incadrata in functia de informatician I (cu studii superioare de scurta durata) a unei unitati sanitare. Incepand cu data de 25 ianuarie 2012 am fost promovata in functia de programator cu studii superioare. Din cate am inteles, avand in vedere legile actuale, ar trebui sa ocup functia imediat urmatoare celei de debutant, adica de programator II, care presupune o vechime in informatica de doar 6 luni. Eu avand o vechime in domeniu de aproape 5 ani, nu ar trebui sa fiu promovata ca programator I pentru care vechimea necesara este de 3 ani si 6 luni? Si daca nu, cand voi putea promova din nou?
Iar salarizarea cum se face? Art. 2 din legea 283/2011 spune ca pentru promovarea personalului in functii salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din unitatea in care acesta este incadrat. Fiind singurul programator din unitate, asta presupune ca salariul meu ar trebui sa ramana neschimbat? Si daca va trebui sa fiu promovata ca programator II (care presupune un salariu mai mic decat al unui informatician I), mi se va micsora salariul?
Cel mai recent răspuns: mceline , utilizator 14:02, 21 Februarie 2012
Distinsa doamna!!! Intr-adevar legea salarizarii prevede ca promovarea in functii se face in gradul imdeiat superior celui de debutant! Deci incadrarea dvs. pe functie e justa!!! Categoric, la aceasta incadrare se aplica si salarizarea corespunzatoarea functiei in care promovati! SUCCES!
Dulau a scris:

Categoric, la aceasta incadrare se aplica si salarizarea corespunzatoarea functiei in care promovati! SUCCES!

Deci daca mi se da salariul noii functii, micsorat fata de cel actual, pot sa spun ca am fost retrogradata, nu promovata. Asa-i?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare in plata pentru functii similare mceline mceline In art.2 din legea 283/2011 se spune ca pentru promovarea personalului in functii, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile ... (vezi toată discuția)
Promovarea in treapta superioara de salarizare liliana1111 liliana1111 Implinesc 2 ani de cand functionez ca bibliotecar comunal treapta II M.Am studii superioare de scurta durata,dar nu in domeniul aferent,si nici cursuri de ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar public Alexandru Deac Alexandru Deac Bună seara... Recent am promovat un concurs pentru ocuparea functiei de consilier debutant cu studii superioare in cadrul unei primarii,si am aflat ca ... (vezi toată discuția)