avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

un salariat al unei societati comerciale a iesit in uma inventarului facut de catre administratorul societatii cu o lipsa in gestiune de 2000 lei. acesta poate fi dat in judecata pentru delapidare? precizez ca societatea are sediul in adjud cu punct de lucru intr-un sat din jud.Bacau. Fapta a fost savarsita la punctul de lucru al societatii comerciale. Din punct de vedere teritorial, cercetarea penala o efectueaza organele de politie din adjud sau bacau? m-ati putea ajuta cu un model de plangere penala pentru delapidare? va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: r82z , utilizator 20:20, 3 Decembrie 2008
Puteti face plangere penala pentru delapidare, daca este delapidare, pt ca poate fi vb si de o gestiune frauduloasa sau de o neglijenta in serviciu, dar asta vor hotari cei care vor efectua cercetarea penala.Parchetul de pe langa judecatoria Bacau este competent sa efectueze urmarirea penala.Plangerea o puteti face la politie sau la parchet.Model de plangere penala gasiti pe net.
Aveti convingerea ca este delapidare? Persoanele abilitate vor face unele cercetari si ar putea incadra altfel fapta...
Nu exista un model tip; trebuie sa reclamati fapta, indicand faptuitorul.
Copiez, cu titlu de "model orientativ”, o plangere:
DOMNULE PROCUROR,
Subsemnatul ............., in calitate de……… al SC....., cu sediul in………formulez:
PLANGERE PENALA
impotriva faptuitorului ........., domiciliat in ........., angajat la………… pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite prin dispozitiile art. 215.1 C. pen., comisa la data de...... (in intervalul.... – dupa caz)
De asemenea, cer obligarea respectivului la acoperirea prejudiciului in suma de ....... lei, cat si la cheltuielile judiciare pe care le voi efectua.
In fapt, la data de ........., faptuitorul..........., (explicati ce si cum)
In drept, fapta constituie infractiunea de delapidare prevazuta de art. 215.1 C. pen. (?)
Dovada plangerii o fac cu……… si cu declaratiile martorilor: ...........
Semnatura - data
va multumesc mult
TREBUIE DOVEDIT DACA SI-A INSUSIT BANII,DACA A GRESIT PRIN GESTIONARE DEFECTUASA A DOCUMENTELOR E GESTIUNE FRAUDULOASA,CONTEAZA FOARTE MULT FISA POSTULUI RESPECTIVULUI AGENT!
SI COMPETENTA E UNITATEA DE POLITIE PE AL CAREI RAYE A LUCRAT AGENTUL LA PUNCTUL DE LUCRU!!BY !!!=D>=D>=D>
:offtopic: Interventie moderator
Orice membru al forumul Avocatnet trebuie sa respecte, fara nici o rezerva, prezentul Regulament indiferent daca l-a citit sau nu.
Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit.Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

Alte discuții în legătură

Pot oare sa-mi optin dreptul in tara asta? melinte adrian melinte adrian in urma cu 15 ani prin metoda MEBO mama mea alaturi de alti colegi au cumparat actiuni la intreprinderea care lucrau, ele doua obtinind 19.5 % din actiunile ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si delapidare? andreivancea andreivancea Buna seara, Am fost angajat la un S.C. in calitate de agent de vanzari si am falsificat niste chitante, suma lor nefiind mai mare de 5-6000 de lei. ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie infractiuni atlantiana atlantiana Vreu sa fac plangere penala pentru delapidare si gestiune frauduloasa. Un avocat mi-a spus ca gestiunea frauduloasa se prescrie in 2 luni de la aflarea faptei, ... (vezi toată discuția)