avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj si apoi de indemnizatia pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj si apoi de indemnizatia pentru cresterea copilului daca firma este in procedura de insolventa?

Buna ziua! Numele meu este Petrea Mihaela (Galati), sunt insarcinata in 4 luni si jumatate si sunt angajata unei firme care a declarat insolventa la tribunalul Bucuresti saptamana trecuta. Sunt angajata din data de 21 martie 2011 pe perioada nedeterminata; mentionez de asemenea ca angajatorul m-a asigurat de faptul ca sunt inca pontata( de luni pana vineri cu 8 ore libere platite) in conditiile in care in orasul meu s-au inchis magazinele acestei companii-mai sunt deschise cateva in Bucuresti din informatiile pe care le am. In ultimele 24 de luni am peste 12 luni muncite cu intrerupere.
Intrebarea mea este daca pot beneficia de somaj in conditia de insolventa a firmei (trebuie sa astept sa fiu data afara de catre acestia?) pentru ca apoi sa pot lua indemnizatia de crestere a copilului? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 20 Februarie 2012
1. In aceasta situatie trebuie ca unitatea sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Vorbiti cu angajatorul sau cu lichidatorul judiciar sa fie seriosi si sa va ponteze si sa va plateasca macar pana pe 21 martie, daca doriti neaparat sa faceti 12 luni la acesta.
In cazul dvs , se va dispune concedierea pentru desfiintarea postului . Trebuie sa luati legatura cu lichidatorul angajatorului pentru a va inaman decizia de concediere, adeverinta de vechime si adeverinta pentru somaj ... in speta, banuind despre cine este vorba, luat legatura cu administratorul judiciarRVA Insolvency numit de catre Tribunalul Bucuresti.

Din somaj puteti intra in CCC , astfel incat somajul se va suspenda pe perioada CC, urmand a se relua la terminarea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil svisarinescu svisarinescu Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Momentan sunt in concediu de crestere copil ( 2 ani ) , pana in aprilie anul viitor .Firma la care sunt angajata e in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj-firma in insolvente mezgageza mezgageza firma la care sunt angajat din 2013 nu a platit absolut nimic dupa mine....de 5 luni nu mai lucrez la firma respectiva dar inca sunt angajatul lor..firma a ... (vezi toată discuția)
Somaj manuelasimona manuelasimona Buna ziua, daca cineva a lucrat 9 luni la o firma, dupa aceea aceasta a semnat lichidare cu vechea firma, si dupa aceea au fost preluati de o alta firma unde ... (vezi toată discuția)