avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere copil

Va rog sa ma ajutati cu o informatie.Momentan sunt in concediu de crestere copil ( 2 ani ) , pana in aprilie anul viitor .Firma la care sunt angajata e in faliment , intrebarea mea este : pot beneficia de somaj ? iar daca da ce se ia in calculul indemnizatiei de somaj ?
Cel mai recent răspuns: svisarinescu , utilizator 15:49, 19 Decembrie 2012
1. Daca firma este in faliment poate emite de acum decizia de concediere cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Impreuna cu decizia de concediere angajatorul trebuie sa va inmaneze si adeverinta de vechime si adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).

3. Apoi va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti inca in CCC) pentru ca apoi, dupa ce terminati CCC, sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

4. In adeverinta tip pentru somaj angajatorul va trece 12 luni de cotizare la somaj de dinainte de a intra in CCC.
Dar daca falimentul nu a fost declarat , firma fiind in insolventa ?
1. Daca a fost numit un lichidator judiciar acesta se va ocupa de concedierea salariatilor.

2. Daca nu a fost numit inca nu e neaparat urgent sa va concedieze acum.
Multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj si apoi de indemnizatia pentru cresterea copilului daca firma este in procedura de insolventa? MihaelaPetrea09 MihaelaPetrea09 Buna ziua! Numele meu este Petrea Mihaela (Galati), sunt insarcinata in 4 luni si jumatate si sunt angajata unei firme care a declarat insolventa la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Ccc si insolventa firmei suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Am o firma care a intrat in insolventa in 2012 dar avea doua salariate in CCC din 2011 una din ele termina concediul in ... (vezi toată discuția)
Terminare concediu de crestere copil gina_maria gina_maria Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari, si anume: - sunt in concediu crestere copil pentru 1 an de zile; acesta se incheie cand ... (vezi toată discuția)