avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un sfat va rog?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un sfat va rog?

Sunt in litigiu cu soc.,procesul ajungand in faza de recurs.Din lipsa de bani nu am angajat un avocat.Soc. a emis o decizie de desfacere a cim prin demisie ,in data de 14/02 ,fara a avea demisia scrisa din partea mea . Dupa o luna si..., mai precis dupa 52 zile,soc. mi-a emis o adeverinta .de vechime prin care atesta incetarea cim in data 14/02,prin demisie Aceasta adeverinta poarta stampila ITM. Este fals in acte sub semnatura privata tinnd cont ca demisia nu exista la data specificata in decizie iar decizia de incetare a CIM poarta stampila de intrare la ITM dupa inca 17zile de la data emiteri ade verintei de vechime care purta si ia stampila ITM. Cum pot profita de aceste acte emise de soc. fara a duce procesul in partea de proces civil unde ar trebui sa cheltui bani pe care nu-i am?
.3
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 10 Noiembrie 2008
Nu dati amanunte despre proces, nu spuneti cine a intentat procesul si pentru ce anume si nici care a fost hotarea in prima instanta, acest fapt face imposibil un sfat pertinent
Procesul l-am intentat eu , in prima instanta a avut castig de cauza soc deoarece lasanduma ametit de casa de avocatura pe care soc. a angajat-o nu am reusit sa ridic problema acestei adeverinte(au ridicat probleme de procedura,excepti -si-au facut treaba foarte bine,cand m-am trezit eu procesul deja se terminase).Reangajare pe postul ocupat aterior.Pentru a o masca pe aceasta adeverinta, au mai depus alta adeverinta datata corect dupa ce au depus decizia la ITM Stiu ca este fals in acte ,dar doresc sa stiu cum pot actiona procedural corect pentru a nu mai om9ite aceasta problema.
Am vrut sa intreb simplu daca o soc emite un act care nu corespunde cu realitatea cum se poate actiona legal din punct de vedere procedural.?
Prin depunerea unei plangeri penale pentru savarsirea unui concurs de infractiuni : fals si uzul de fals.
Daca exista un proces civil, va puteti inscrie in fals pentru acel act.
Sunt in litigiu de munca si nu as dori sa duc procesul in partea penala., in primul rind din cauza banilor.As dori doar sa ridic acasta problema in acst proces si sa o fac corect fara a mai putea invoca apararea vreo neregula procedulara.

Alte discuții în legătură

Recurs marianelena marianelena Buna ziua.Sunt la a doua infatisare in recurs ,la termenul precedent soc.atrimes adresa de angajare aparator. Judecatorul imi daduse cuvantul pe fond pana sa ... (vezi toată discuția)
Contract indididual de munca - nelamurire Nina1 Nina1 Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate \"Activitate de consultanta pentru afaceri si management\" in functia de ... (vezi toată discuția)
Daca intr-un proces / litigiu de munca /arat instantei ca actele sunt false. ce se intampla? benga112 benga112 Daca intr-un litigiu de munca am dat in judecata angajatorul.Pentru neplata salari, + concediu de odihana. Desfacere contract de munca. Si spun instante ca ... (vezi toată discuția)