avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un sfat va rog?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un sfat va rog?

Sunt in litigiu cu soc.,procesul ajungand in faza de recurs.Din lipsa de bani nu am angajat un avocat.Soc. a emis o decizie de desfacere a cim prin demisie ,in data de 14/02 ,fara a avea demisia scrisa din partea mea . Dupa o luna si..., mai precis dupa 52 zile,soc. mi-a emis o adeverinta .de vechime prin care atesta incetarea cim in data 14/02,prin demisie Aceasta adeverinta poarta stampila ITM. Este fals in acte sub semnatura privata tinnd cont ca demisia nu exista la data specificata in decizie iar decizia de incetare a CIM poarta stampila de intrare la ITM dupa inca 17zile de la data emiteri ade verintei de vechime care purta si ia stampila ITM. Cum pot profita de aceste acte emise de soc. fara a duce procesul in partea de proces civil unde ar trebui sa cheltui bani pe care nu-i am?
.3
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 10 Noiembrie 2008
Aveti la dispozitie procedura falsului. Această procedură este reglementată de art.180-184 C.proc.civ. şi poate fi folosită atât în cazul înscrisurilor autentice, cât şi în cazul înscrisurilor sub semnătură privată.
Potrivit art.180 alin.1 C.proc.civ., dacă una din părţi declară că scrisul sau semnătura este falsă şi cealaltă parte nu este de faţă, instanţa va dispune înfăţişarea părţilor în persoană, la alt termen, când partea care a invocat înscrisul va arăta mijloacele sale de apărare şi va depune înscrisul pentru verificare. Părţile pot fi reprezentate prin mandatar cu procură specială, dacă se dovedeşte o împiedicare bine întemeiată de prezentare a părţii pe care o reprezintă.
Procedura înscrierii în fals este o procedură riscantă, deoarece partea care s-a înscris în fals poate fi urmărită penal pentru infracţiunea de denunţare calomnioasă, în cazul în care nu se dovedeşte falsul, iar dacă se dovedeşte că înscrisul este fals, autorul acestuia poate fi urmărit penal pentru infracţiunile de fals material sau fals intelectual.
La înfăţişarea originalului, judecătorul sau preşedintele completului de judecată va constata, prin proces-verbal, starea materială a înscrisului defăimat, dacă există pe el ştersături, adăugiri sau îndreptări, apoi îl va semna (spre neschimbare) împreună cu grefierul şi părţile. După ce va fi semnat, înscrisul se va depune la grefă. În cazul în care părţile nu vor sau nu pot să semneze, se va face menţiune despre aceasta în procesul-verbal (art.181 C.proc.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs marianelena marianelena Buna ziua.Sunt la a doua infatisare in recurs ,la termenul precedent soc.atrimes adresa de angajare aparator. Judecatorul imi daduse cuvantul pe fond pana sa ... (vezi toată discuția)
Contract indididual de munca - nelamurire Nina1 Nina1 Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate \"Activitate de consultanta pentru afaceri si management\" in functia de ... (vezi toată discuția)
Daca intr-un proces / litigiu de munca /arat instantei ca actele sunt false. ce se intampla? benga112 benga112 Daca intr-un litigiu de munca am dat in judecata angajatorul.Pentru neplata salari, + concediu de odihana. Desfacere contract de munca. Si spun instante ca ... (vezi toată discuția)