avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela si contract de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela si contract de intretinere

Buna ziua,

Am incheiat un contract de intretinere acum 2 ani cu o batrana de 84 de ani cu handicap grav de vedere.Mentionez faptul ca nu are nici o ruda in viata.
In urma cu ceva timp am observat ca are momente cand vorbeste incoerent,are si stari de panica. Doctorul i-a dat tratament acasa,dar starea ei se agraveaza pe zi ce trece.
Intrebarea mea este: in situatia in care starea ei se inrautateste, ce ar trebui sa fac ca sa aiba parte de servicii de specialitate, gen psihiatrie sau azil? Stiu ca suna urat dar am incercat si sa angajam pe cineva,dar nu prea rezista nimeni.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:39, 20 Februarie 2012
Din moment ce ati incheiat cu batrana acel contract de intretinere , va revine indatorirea de a va ingriji si de sanatatea dumneaei.La aceasta venerabila varsta, ce probleme de psihiatrie sa fie , cand orice persoana la peste 80 de ani are probleme de senilitate?
Puteti sa o incredintati in grija statului, dar nu ar fi corect sa o indepartati, insa sa va doriti sa va ramana bunurile dumneaei.Daca doriti acest lucru , adresati-va instantei de tutela ,DGASPC, si vedeti daca , in urma unei expertize medicale s-ar impune institutionalizarea batranei.Cat despre contract, nu stiu daca s-ar mai putea mentine dupa aceea.
Incercati la unitatile camin-spital/azil particulare sau mai incercati in continuare sa gasiti pe cineva care sa stea cu ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca mama este dusa la azil, are pensie minima(800 lei) diferenta ... Paica Florica Paica Florica Daca mama este dusa la azil,are pensie minima(800 lei)diferenta ce trebuie suportata de familie(sot si copii)cum se plateste de fiecare in parte?Este diferenta ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Daniela99 Daniela99 Buna ziua tuturor. Ma aflu in urmatoarea situatie si incerc sa vad care ar fi solutia: In 2001 am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala, batran 81 de ani institutionalizat in sector 4 dudrda dudrda Buna seara ,am depus un dosar la asistenta sociala pentu un batran de 81 de ani bolnav de dementa alzheimer mixta comportamentala degenerativa pentru ... (vezi toată discuția)