buna ziua, prietenul meu este angajatul unei firme de 4 ani , firma care presteaza servicii in germania.tot timpul au lucrat in afara , aici in tara firma fiind fara nici o activitate , iar in momentul cand apareau contracte in exterior se placa cu formularul E 101.Acum ramanand partea germana fara contracte si stiind ca aici partea romana nu are nici o activitate am hotarat mai multi angajati sa cerem daca se poate trimiterea in somaj dar.......am aflat cu stupoare ca in ultimii 2 ani am stat mai mult in fara plata , noi fiind aproape tot timpul plecati la munca dincolo.Este posibil sa nu putem primi indemnizatia de somaj , care e dreptul nostru si ce s-ar putea face in acest sens.In cazul in care nu se poate rezolva situatie vrem sa actionam firma in judecata.....avem vreo sansa de castig a drepturilor noastre? multumesc
In acest sens, trebuie promovata o actiune in instanta impotriva angajatorului sau chiar o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
multumesc frumos.problema e ca partea straina stie ca aici s-au platit datoriile catre stat pt ca el este cel care trimitea banii pt plata datoriilor catre stat, iar dansul nici idee nu are ca nu e platit.speram sa putem rezolva cumva problema asta.Cat ar trebui sa avem lucrat in cartea de munca in ultimii 2 ani ca sa putem beneficia de somaj.