am lucrat 2 ani intr-o societate pe data de 02.07.2010 si-a restrans activitatea dandu-ma in somaj .pe lunile mai si iunie nu mi s-au platit salariile ,concediul de odihna pe anul trecut nu a fost luat integral si nici nu s-a platit,nici pe anul asta.ce pot face sa-mi recuperez bani de la ei ?ei au sediul in piatra neamt ,iar eu am lucrat in roman dar au inchis sediul de aici. statele de plata nu au fost semnate de mine pe ultimile 2 luni dar ei au depus statul de plate pe luna mai,se poate fara ca eu sa nu semnez? cum pot sa-i fac sa-mi dea bani fara a se ajunge in instanta?
daca nu va puteti recupera banii pe cale amiabila singura solutie ramane instanta,bineinteles daca aveti semnat un contract de munca.in ceea ce priveste statele de plata nesemnate este un atu ptr dv.
1. Faceti o sesizare la ITM care vor verifica cele spuse de dvs. si-i vor lasa un plan de masuri pentru angajator, printre care si sa va achite sumele datorate. Dar nu il poate obliga sa va de banii. asta o poate face numai instanta de judecata.
2. Dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. In litigiile de munca sarcina probei revine angajatorului, nu dvs. Dvs. cereti fiecare fel de suma datorata de angajator iar el trebuie sa dovedeasca plata acestor sume.
State de plata
branzaoana
Bunza ziua,
lucrez la o firma de 1 an de zile, cu contract de munca. In decursul acestui an cred ca am semnat o singura data statul de plata. Daca firma ... (vezi toată discuția)